KOSOVA Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Enis Kervan ile Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Diller Komisyonu Ofisi’ni ziyaret ederek Türkçe ile ilgili sıkıntı ve talepleri dile getirdi.
KDTP Milletvekili Enis Kervan ile Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Kosova Başbakanlığı bünyesindeki Diller Komisyonu Ofisi’ni ziyaret etti. Kervan ile Ustaibo burada Diller Komiseri Slavişa Mladenoviç ile bir araya geldi. Görüşmede, Diller Komisyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Kasap da hazır bulundu. Milletvekili Enis Kervan ile Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Türkçe’nin Prizren’de resmi dil, Kosova’nın diğer belediyelerinde kullanımda olan geleneksel dil olarak eşit muamele görmesi yönündeki eksiklikler ve ihlalleri anlattı. Kervan ve Ustaibo, Diller Yasası uyarınca Türkçe ile ilgili ihlal ve eksikliklerin düzeltilmesi isteminde de bulundu. Kişisel belgelerden kurumlardaki tabelalara, resmi internet sitelerinden toplantı tutanaklarına kadar, Dil Yasası’nda yer alan madde ve hükümlerin, Türkçe’nin kullanılmasında uygulanmasını istedi.
"ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"
Diller Komiseri Slavişa Mladenoviç, resmi dillerin olduğu gibi azınlıktaki topluluk dillerinin yasa uyarınca eşit kullanılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Gözlenen eksikliklerin giderilmesi için ilgili tüm kurumlara yazı göndereceklerini belirtti. Diller Komiseri Mladenoviç 'ya yaptığı açıklamada, Türk dilinin yerel ve merkezi düzeylerde kullanımında yaşanan sorunları ele alacaklarını söyledi. Ayrıca Kosovalı Türk temsilcilerin önerilerine uyacaklarını dile getirdi. 
KDTP Milletvekili Enis Kervan ise, “Türkçe’nin resmiyeti ile ilgili bir dizi etkinliklerde bulduk. Özelikle Prizren, Priştine, Mitroviça ve Gilan gibi belediyelerde Türkçe’nin ihlali söz konusu olunca bu doğrultuda yapılması gerekenlerle ilgili beklentilerimizi dile getirdik. Taleplerimiz kabul edildi. Ayrıca Diller Komisyonu’nun internet sitesinin Türkçe olması talebinde bulunduk. Bunun da çözüme kavuşacağına inanıyorum” diye konuştu.