İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Londra Moda Haftası' kapsamında tasarımlarını sergileyen Türk modacılar Derya Çopur ve Zeynep Tosun, herkesten tam not aldı.
Moda tasarımcısı Derya Çopur, kendi markası olan Copur's London'u, 'şapkalı' mankenlerin yer aldığı defilede tanıttı. Copur's London modelleri, ilk koleksiyonundan beri tüm sunumlarında ve çekimlerimde şapka ile çıkıyor ve sadece dudaklarını ve kıyafetleri ön plana çıkıyor. Her zamanki vazgeçilmez aksesuarı olan siyah şapkalar, modellerin başlarında yer alıp koleksiyona dinamik bir ruh veriyor. Birbirinden güzel toplam 15 manken tarafından sergilenen söz konusu markanın 2014 Sonbahar/ Kış Koleksiyonu, hem moda severlerin hem de Londra severlerin kalbini fethetti. Türk tasarımcının 1.5 yıllık geçmişe sahip markası, Pure London Fuarı'nda, 'En iyi çıkış yapan' ilk 30 marka arasında seçilmişti.
LONDRA KADINI İLHAM OLDU
Londra Moda Haftası kapsamında Oxford Street'in hemen yanı başında yer alan Mason House London' da, gerçekleşen defilede her sezon süregelen özgürce giyinilebilen, rahat kombine edilebilen modern parçalar göz kamaştırdı. Geceye, dev şirketlere ait satın alma gruplarının yanı sıra değişik moda dergilerinden gelen moda yorumcuları, SKY Televizyonun'dan belgesel için gelen muhabirler, birçok moda bloggeri, stylistler ve moda dünyasının değişik kollarından davetlilerin de aralarında yer aldığı 300 seçkin konuk katıldı. Zarafetin ve kalitenin harmanlandığı koleksiyonlar, mankenler tarafından hem günlük hem de abiye olarak 2 grupta harmanlanmıştı. Tüm parçalar kolay giyilen ve kadın vücudunu zorlamayan parçalardı. Payetli kumaşların modernize sunumu da gözlemleniyordu. Koleksiyon Ortadoğu stili ve modernize Londra kadınından ilham alınarak yapılmıştı. İki zıt tarzın dikkatle harmanlaşması, koleksiyona farklılık katıyordu. SİYAH VE ALTIN RENKLER ÖN PLANDA
Koleksiyonun temasında Londra şehrinin kozmopolit yapısıyla, Ortadoğu'nun buluşması gözlendi. Her sezonda olduğu siyah ve altın renkler ön plandaydı. Kıyafetlerin bazılarını, arkasında aynı zamanda markayı temsil eden melek kanatları, nakış işlemeler vardı. Bu da koleksiyonun eclectic ve çift ruhlu asi yanını temsil ediyordu. İstanbul'da, Nişantaşı'nda Abdi İpekci Caddesi'nde kendi showroom'u da olan Çopur'un vizyonu ise, Copur's London Koleksiyonu'nu daha geniş satış noktalarına sokup, Türkiye'deki işçilik kalitesini dünya çapında alıcılara sunmak. Aynı zamanda Copur's Kadını'nı bir imza haline getirmek. Çopur, “Bir Türk olarak Türkiye’deki kumaşlarla Türkiye'de üretim yaparak dünya çapında daha büyük bir marka olarak anılmak istiyorum. İleriki sezonlarda aksesuar ve ayakkabı koleksiyonlarımı da çıkarmayı planlıyorum” dedi. Dünyanın en ünlü moda başkentlerinden Londra'ya, daha iyi bir eğitim için 10 yıl önce gelen ve İngiltere'nin en ünlü moda okulu London College of Fashion ve Istituto Marangoni'den yüksek dereceyle mezun olan Çopur'un koleksiyonları Londra, Kuveyt ve Riyad'da butiklerde satılıyor.
ZEYNEP TOSUN, 1970'LERİN ŞIKLIĞINI LONDRA MODA HAFTASI'NA TAŞIDI
Filiz Akın'ın modacı yeğeni Zeynep Tosun, dördüncü kez katıldığı Londra Moda Haftası'nda 1970'lerin şıklığını geri getirdi. İstanbul doğumlu genç tasarımcı, sunduğu sokak kıyafetleriyle modacıların dikkatini üzerinde topladı. Tekstil mühendisi annesi Günseri Tosun ve moda sever arkadaşlarının podyumda yalnız bırakmadıkları Zeynep Tosun, ilk defa 2006 yılı yılında defile yaptığı Londra'da bu yıl da 2014 yılı Sonbahar/Kış koleksiyonuyla büyük alkış aldı. Tosun, Oxidised adlı kolleksiyonunu Freemason's Hall'de sundu.