İNGİLTERE'de balık fiyatını pahalı bulduğu iddiası ile Türk kebapçıya sözlü ve fiziki saldırıda bulunan İngiliz kadın, 18 ay hapse mahkum oldu.
Hull şehrinde geçen yıl 4 Aralık günü akşam yemeği için gittiği Türk kebapçıda, balık fiyatını pahalı bulan 24 yaşındaki İngiliz Kelly Lewis, olay çıkardı. Bir porsiyon balık ızgaranın 4 sterlin (yaklaşık 14 TL) olduğunu öğrenince balık yemekten vazgeçen Lewis, patates kızartması sipariş verdi. Lewis, yemeğini beklerken balık fiyatı hakkındaki kızgınlığını dile getirdi, çalışanları önce sözleriyle taciz etti. Siparişi geldikten sonra da sözleriyle ırkçı saldırılarını sürdüren Lewis, kebapçıda çalışan Türk vatandaşı Uğur Yaltılıgil'in yüzüne de patatesleri attı. Kızgınlığı bir türlü geçmek bilmeyen Lewis, erkek arkadaşını çağırıp dükkanı mahvetme tehdidinde de bulundu. Lewis, kebapçıda yemek bekleyen oksijen maskesi kullanan yaşlı bir müsteriyi de ölümle tehdit etti.
SON 5 YILLIK SİCİLİ ÇOK KÖTÜ
Yaltılıgil, diğer müşterileri de rahatsız eden Lewis'i, kebapçıdan çıkarmak istedi. Ancak Lewis, kolunu ısırdığı, tekmelediği Yaltılıgil'e, yabancıları hedef alan ırkçı hakaretlerde bulundu. Polis geldikten sonra da hakaretlerini sürdüren Lewis'in, polisin yanında, Türk çalışan Yaltılıgil'e yönelik ırkçı söylemlerine devam etti. Polis, Lewis'in "Ülkenize dönün" diye bağırdığını doğruladı.
Yaltılıgil'in avukatı Phillip Evans, müvekkilinin ırkından dolayı hedef alındığını hissettiğini söyledi. Hull Kraliyet Mahkemesi, Lewis'in, 'Irksal nitelikli bir saldırıda bulunduğuna' karar verdi. Mahkeme Hakimi Mark Barry, İngiliz saldırganın şu an bile kontrol dışı olduğunun görüldüğünü belirterek, Lewis'i 18 ay hapse mahkum etti. Hakim Barry, kararı, "Hem seni cezalandırmak için hem de Hull'ın insanlarını korumak adına verdiğini ifade etti. Lewis, daha önce de ırkçı saldırılarda bulunduğu mahkeme tarafından belirlendi. Irkçı İngilizin, son 5 yıllık sicilinde ırksal nitelikli şiddet, hırsızlık ve uyuşturucu suçları bulunuyor. İngiliz basını Levis olayını ırkçılığı ön plana çıkararak aktardı. Daily Mail gazetesi 'Irkçı Kelly Lewis, Türk kebapçıya saldırdı' başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.