İSPANYA Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği, Türkiye üzerinden yapılan fındık ihracatında insan sağlığına zararlı aflatoksin maddesine rastlandığı sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıkladı. 
Katalunya Tarım Ürünleri Kooperatifler Federasyonu sözcüsü Roger Palau, Türk fındığın da aflatoksin maddesi var suçlamalarını yapmadıklarının altını çizerek Avrupa Komisyonu'ndan sadece Türkiye'den gelen fındığın daha sıkı kontrollerden geçmesini istediklerini söyledi. Rojer Palau, Türk Hükümeti'nin Avrupa Komisyonu'na baskı uygulayarak kontrollerin hafifletilmesini istediği bilgisi geldiğini hatırlatarak "Şayet bu gerçekleşirse o zaman aflatoksinli fındıklar birliğe giriş yapar biz buna karşıyız" dedi.
Tarım Ürünleri Kooperatifler Federasyonu sözcüsü Roger Palau, Türkiye'nin fındık üretiminde dünyada 1 numara olduğunu da vurgulayarak, bu ülke ile ne rekabete girişmek ne de karalamak çünkü sorunlarımız ortak biz sınırlarımızı biliyoruz açıklaması yaptı. Roger Palau, Türkiye'nin Avrupa Komisyonu'nu baskı altında tutmasından vazgeçmesini de önererek, bunu engellemek için tüm çabalarını kullanacakları işareti verdi.

MÇ(AÖ/İD)