İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da çatısı çöken ve 88 kişinin yaralandığı ikinci derece tarihi eser kapsamındaki 4 katlı ve 775 kişi kapasiteli tiyatro salonun tamamen dolu olduğu açıklanırken İsmail Uzun, "Çökmeye tanık oldum" dedi. Yetkililer, bazı yaralıların durumunun ciddi olmasına karşın kimsenin hayati riski bulunmadığını bildirdi.
Çatının çökmesinden sadece 3 dakika sonra, 8 itfaiye aracı ve çok sayıda ambulans tiyatroya ulaşırken, bölge 10 dakika içinde kordon altına alındı. Oxford Street'de döviz bürosu çalıştıran Batı Trakya Türklerinden İskeçeli, 48 yaşındaki İsmail Uzun, Apollo Tiyatrosu'nun tavanının bir kısmının çöktüğüne tanık olanlardan biri olduğunu, polisin kısa sürede gelerek gerekli önlemleri aldığını söyledi. Yaralılara müdahale etmek için çalıştığını ancak polisin olay yerini emniyet şeridi ile çevirerek herkesi  uzaklaştırdıklarını söyledi. İsmail Uzun, şunları anlattı:
"Her akşam, tiyatroların bulunduğu Shaftesbuty Avenue'den geçer ve buradan eve gitmek için otobüs beklerim. Tam tiyatronun önündeyken nasıl tarif edeceğimi bilemediğim bir gürültü duydum. İki arabanın çarpışması gibi bir gürültüydü. Ancak tiyatrodan can havliyle dışarı fırlayanları görünce olayın vahametini anladım. Herkeste büyük panik vardı. Benden 2 dakika sonra gelen polis dışarı fırlayanları tiyatronun yan sokağına aldı. 15 dakika insanlara yardım ederim diye çabaladım. Polis daha sonra orayı kordon altına alarak bizi oradan uzaklaştırdı. Olay saat 20.30 sıralarında oldu. Piccadilly'de trafik araçlara kapatıldığından yürüyerek Piccadilly Meydanı'nı geçip oradan otobüs ile evime gittim ve olayın vahametini televizyondan takip ettim."