TIME dergisi CNN International'ın İstanbul muhabirinin Taksim'de canlı yayındayken polis tarafından pasaport kontrolüne tabi tutulmasını "CNN muhabiri canlı yayında alıkonuldu" başlığıyla video görüntüsü ile birlikte yayınladı.
Time, CNN'in İstanbul muhabiri İvan Watson'un Gezi protestolarının birinci yılındaki gösterileri izlemek üzere Taksim'de bulunduğu sırada polisin kısa süreli alıkonulduğu,  pasaportunun sorduğunu bu sırada kameranın çekim yaptığını yazdı. Time haberinde kamera çekim yaparken Watson'un "Şu anda göz altına alınıyoruz" ve ardından "tekmelendim" sözlerini de aktardı. Watson daha sonra twitter hesabından yaptığı açıklamada 1 saatten kısa bir süre sonra salıverildiğini ve bir başka polisin de tekmelendiği için özür dilediğini söyledi. Diğer yanda Gezi protestolarının 1'inci yıldönümünde Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan gösteri ile ilgili haberler dış basının da gündemindeydi
BBC: BAŞBAKAN GENÇLERDEN TAKSİM'DEN UZAK DURMALARINI İSTEDİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC haberinde "Başbakan Erdoğan gençlerden Taksim'den uzak durmalarını istedi" başlığını kullandı. BBC binlerce polisin ve onlarca TOMA'nın meydan çevresini boşaltmak için hazır beklediğini aktardı.
FİNANCİAL TİMES: POLİS YERLEŞTİRDİ
Financial Times gazetesi, Türkiye'de hükümetin bir yıl önceki Gezi protestolarının tekrarlanmasını önlemek için binlerce polisi Taksim Meydanı'na konuşlandırdığını yazdı. Financial Times geçen yılki Gezi protestolarının yankılarının hala Türkiye'de devam ettiğini vurgu yaparak gösterilerin ardından ülkenin gerginleştiğini ve uluslararası saygınlığını yitirdiğinde vurgu yaptı.
 

GY(GE/İD)