YENİ pazarlama teknikleri ve stratejiler konusunda yayın yapan Smart Business Dergisi, THY’nin Los Angeles Müdürü Fatma Yüceler’i 'Markayı Yükseltmek' konulu röportajıyla kapağına taşıdı.
Yıllardan bu yana THY'de çalışan, New York’ta ve Avrupa'da görev yapan Fatma Yüceler, ABD’ye geldiğinde burada marka bilinirliliğinin en önemli etken olduğunu gözlemlemiş ve tüm pazarlama stratejisinin bunun üzerine kurulması gerektiğini tespit etti. Dergide yer alan habere göre; 2011 yılında THY'nin Los Angeles seferlerini başlatmak üzere Los Angeles'a atanan Yüceler yönetiminde THY, bu hatta haftalık 4 olan uçuş sayısını kısa bir süre sonra her güne çıkarttı. Yüceler röportajında, "Marka bilinirliliğiniz olmazsa, reklamı, sosyal medyayı iyi yönetemezseniz yarışın dışında kalırsınız. THY olarak bunları fırsat görüyoruz en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz, geldiğimiz noktada THY sosyal medyayı en başarılı kullanan havayolları arasında ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.
Marka algısının yanı sıra röportajında ekip çalışmasının önemini vurgulayan Yüceler, büyük başarıların sadece uyumlu bir ekip çalışmasıyla mümkün olduğunu vurguladı. Yüceler, ekip ile ilişkilerin sağlam temeller üzerine kurulması gerekliliği ve tüm ekibin, Türk Hava Yolları’nın sürekli büyümesine ve başarısına katkıda bulunmayı amaç edinmesinin önemine değindi.
THY’nin son yıllarda gerçekleştirdiği önemli sponsorluklar ve reklam filmlerinin, marka algısının yükselmesine büyük katkısı bulunduğunu belirten Fatma Yüceler, THY'nin gitgide artan marka algısının yükselişinden ve bir dünya markası haline gelmesinden büyük gurur duyduklarını ekledi.

FOTOĞRAFLI