Trump yönetimi, 10 uluslararası havalimanından Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabininde elektronik cihaz yasağı getirdi. Cep telefonu dışında hiçbir cihaza izin verilmeyecek havalimanları listesinde İstanbul da var. THY, az önce yaptığı açıklamayla yasağın İstanbul'da da geçerli olduğunu duyurdu.
8 ÜLKE VE 10 ULUSLARARASI HAVAALANINI KAPSIYOR

ABD Başkanı Donald Trump, iki kez yargıdan dönen seyahat yasağının ardından bu kez uçuşlarda elektronik cihaz yasağını hayata geçiriyor. Yasak, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sekiz ülkeden 10 uluslararası havalimanını kapsıyor.
Bugün başlaması beklenen yasağın uygulanacağı havalimanlarının listesi şöyle:
Kahire-Mısır, Amman-Ürdün, Kuveyt City-Kuveyt, Kazablanka-Fas, Doha-Katar, Riyad ve Cidde-Suudi arabistan, Abu Dabi ve Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri ile İstanbul-Türkiye.
THY DOĞRULADI

Söz konusu havalimanlarından uçaklara binecek yolcular, yanlarına DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makineleri ve elektronik Oyun cihazlarını alamayacak.
Türk Havayolları (THY), bugün yaptığı açıklamayla yeni gelişmeyi duyurdu.
'Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine' başlığı taşıyan açıklamada, "ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir" denildi.
İSTİHBARAT GELDİ, KARAR ALINDI

İngiliz The Guardian gazetesi, ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi'nden sızan bir e-postayı sayfalarına taşıdı ve yasağın 13 ülkeyi kapsadığını duyurdu.
Haftalar önce alınan bir istihbarat üzerine alınan yasak kararının, süre kısıtlaması bulunmuyor. İstihbarat Arap Yarımadası'ndaki El Kaide kaynaklı bir terör saldırısı hakkında.