TAYLAND'taki havaalanları yetkilileri Singapur Havayolları'nın 19 uçuşu iptal etmesi üzerine acil toplantıya çağırıldı.
Güvenlik nedeniyle Ocak ayı ortası ile Şubat ayı sonuna kadar olan tüm uçuşlarını iptal edeceğini açıklayan Singapur Havayolları’nın bu çıkışı yetkilileri alarma geçirdi. Bangkok’un kapatılacağı haberleri yayıldıkça kriz daha da büyümeye başladı.
Taksicilerin yaptığı protestoların ardından bir darbe de havayollarından geldi. Alınan bilgilere göre diğer havayollarından da benzer talepler geldi. Tayland Havaalanları şefi Singapur havayollarının uçuşlarını iptal ettiğini doğrulamazken, böyle bir durum olmadığını söylemedi. Yurtiçi Seyahat Derneği başkanı Yuthachai Sunthornrattanavech "Bu protestolar artık iç ve dış turizme de darbe vurmaya başladı. Bize yararından çok zararı var" dedi.
Çin ve Rusya’nın en çok turist gönderen ilk iki ülke olduğunu ve bu iki ülkeden gelen turist sayısında yüzde 25 ile 30 arasında düşüş kaydedildiği belirtildi. Tay Ticaret Odası protestoların belirli alanlarda kısıtlı kalması ve rutin hayatı ve rutin ticaret ortamını etkilememesi gerektiğini vurguladı.
13 OCAK HAZIRLIKLARI
Bangkok’ta 13 Ocak’ta yapılacak büyük protesto için hazırlık yürüyüşleri yapıldı. Yaklaşık 7.5 kilometre yürüyüş yapan Suthep taraftarları bunun bir gözdağı olduğunun altını çizdi. Hükümet karşıtı grup 6000 radikal taraftarını Bangkok’un çeşitli yerlerinde istihdam ettiği ve 13 Ocak’ta hepsinin etkin kullanacakları belirtildi.

KK(GE/İD)