TAYLAND'ta yapılan olaylı protestoların lideri ve Halkın Demokratik Reformu Komitesi başkanı Suthep Thaugsuban’ın evinin yanında patlamamış halde 2 adet M79 el bombası bulundu. 
Halkın Demokratik Reformu Komitesi’nin Lumpini’deki eylem alanına büyük çapta bomba taşıyan 2 asker yakalandı. Askerler hükümetin hukuksuzca yapılan protestoların bitmesini istedikleri için bunu yaptıklarını iddia etti. Bu olay basında 'Suthep'e bombalı olarak uyarı yapıldığı' şeklinde yayıldı. Bomba imha ekipleri iki M79 el bombasının yakın bir bölgeden atıldığını belirtti. Görgü tanığı köylülerde el bombalarının Suthep’in evine 400 metre uzaklıktaki köprüden atıldığını gördüklerini söyledi.
Bomba imha ekipleri olay yerini inceledi ve el bombalarını imha etti. Yakalanan 2 askerin araçlarında 1 M16 tüfek ile 1976 adet M16 mermisi, 1 adet özel üretim 45’lik Kimber tabanca ve 7 mermi, 1 cep boy bıçak ve 2 adet gözyaşartıcı bomba bulundu. Sorguya alınan askerler açıklama yapmaktan kaçındı ve Askeri Yargı Departman’ından görevliler gelene kadar konuşmayacaklarını belirtti.
Askerler yasalara aykırı ve izinsiz biçimde silah ve mühimmat taşımaktan dolayı ulusal güvenliği tehditten yargılanacak. Geçici hükümet Dışişleri bakanı ve ulusal acil durum yetkilisi Surapong Tovichakchaikul, şöyle dedi:
"Acil durum kuralları ülkemiz için hala geçerlidir ve devam edecektir çünkü savaş silahları ve mühimmatların şiddet içerikli olaylar çıkarmak için kullanılması muhtemel."
 

KK(AÖ/İD)