TAYLAND’ta 26 Ocak’ta erken seçime katılamayan onbinlerce kişiye ikinci bir şans verilecek.
Protestocular 26 Ocak’ta 440 bin seçmenin oy vermelerini engelledi. Hükümetin yeni bir kararı ile tüm seçmenler olmasa da bazı seçim sandıklarına bağlı seçmenler 23 Şubat’ta yeniden oy kullanabilecek. Seçim Komisyonu görevlilerinden Somchai Srisuthiyakorn yaptığı basın açıklamasında, “Oy kullanması engellenen bir çok seçmene oy kullanma hakkı tekrardan verilecek. Ancak bu karar 440 bin seçmenin hepsini kapsamayacak” dedi.
Ayrıca 2 Şubat seçimlerinde yer yer aynı sıkıntıların baş gösterebileceği belirtilirken asıl seçim gününde oy veremeyenler içinde 23 Şubat’ta telafi oy kullanma süreci işleyeceği bildirildi. Tayland’ın güney şehirlerinde oy pusulalarını dağıtacak olan en büyük postanelerden üç tanesi protestocuların akınına uğradı ve oy pusulaları gerekli yerlere dağıtılamadı.
Somchai Srisuthiyakorn seçim komisyonunun 1 Şubat’a kadar vakti olduğunu ve protestocularla müzakere halinde bulunduklarını söyledi ve seçimlerin sabote edilmemesi konusunda ortak bir karara varmaya çalıştıklarını iletti.

ET(AÖ/İD)