TAYLAND, 30 Mart'ta yeni senatörlerini seçecek. Tayland senatör adaylık başvuruları resmen başladı ve 30 Mart günü yapılacak senatör seçimlerinde Kırmızı ve Sarı gömlekli grupların nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu.
Tayland’da bulunan 77 şehirden 1'er senatör seçiliyor. Senatörler birliğindeki 77 koltuğun adayları halka kendilerini sevdirmek ve inandırmak için büyük bir yarış içine girdi. Senatör seçimlerinde en zorlu şehir eski Lanna Krallığının da başkenti olan Chiang Mai şehri. Bu şehirde birbirinden güçlü tam 11 aday senatör seçilmek için çaba gösteriyor. Bugün itibariyle 239 aday toplam 75 şehir için senatörlük başvurusunda bulundu. Sing Buri ve Phayao şehirleri için henüz senatörlük başvurusu yapan olmadı ancak kayıtların bitmesine daha uzun süre bulunduğu hatırlatıldı.
Senatörler yapacakları mitinglerde gündemdeki sorunları platformlara taşıyacak halkı kendilerine oy vermeleri konusunda etkileyemeyecek. Seçim Komisyonu’nun aldığı karar gereği senatör adaylarının senatör olduklarında yapacakları, kendi kişisel tanıtım ve vizyonlarını anlatmak dışında başka konularda konuşmaları yasak.

KK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)