TAYLAND’taki bir AVM’de Türk çiftin 900 dolarını Avrupa’dan Tayland’a gezmeye geldiğini söyleyen başka bir Türk çift çaldı.
Turizm haberleri veren Tourexpi.com’un 'Tam komik' diye verdiği bir habere gore Tayland’da bir Türk çift, başka bir Türk çifti soydu. Mike adlı AVM’de yürüyen bir Türk çiftin 900 dolarını Avrupa’dan Tayland’a gezmeye geldiğini söyleyen başka bir Türk çiftin çaldığı bildirildi. 900 doların çalındığını farkeden çiftin polis çağırdığı belirtildi.
Türk vatandaşı 54 yaşındaki Mehmet Mürsel Büyükçoban ve 49 yaşındaki Kamil Işık  Chonbury eyaletinde Pattaya şehri karakolunda Emniyet Amiri Suphan Sophee’ye gidip Arap olduklarını sandıkları hırsızların 900 dolarlarını çaldıklarını bildirdi. Mehmet Mürsel Büyükçoban 200, Kamil Işık 700 dolarının nasıl çalındığını anlatırken, mağazaları gezerken kendilerine Avrupalı turist olduklarını söyleyen bir yabancı çiftin yanlarına geldiklerini anlattı. Yabancı çift onlara ne parası kullandıklarını sordu. Türkiye’den gelenler dolar kullandıklarını belirttiler. Yabancı çift parayı görmek istedi. Kamil Işık kadın hırsıza 1500 dolar gösterdi. Mehmet Mürsel Büyükçoban da erkek hırsıza 800 doları görmesi için uzattı. Yabancı çift tüm dolarları alıp inceledikten sonra iade ettikten sonra teşekkür edip uzaklaştı. Daha sonra paralarını kontrol eden 2 Türk, paralarının eksik olduğunu farkettiler ve dolandırıldıklarını anladı.
Dolandırılan Türkler daha sonra kendilerini soyan çifti AVM’de dolaşırken gördüler ve polise onları yakalattı. Polis hırsızların Türk vatandaşı 56 yaşındaki İsa Atsan ve 50 yaşındaki Melaka Parsaj olduğunu öne sürdü. Tayland polisi kayıp 900 doları, kendileri Avrupalı turist olarak tanıtan Türk vatandaşı çiftin üzerinde buldu.

FZ(AÖ/İD)