TAYLAND'taki 53 siyasi partiden ana muhalefet partisi konumundaki Demokrat Parti dışındaki partiler ülkedeki politik kördüğümün çözülmesi için en kısa zamanda yeni bir seçim yapılmasını istedi.
Tüm partilerin liderleri ve temsilcileri haftaya Tayland Seçim Komisyonu'nu geçici hükümet yetkilileriyle birlikte ziyaret edecek ve yeni yapılacak seçimin detaylarını görüşecek. Kraliyet Polis Akademisi'nde yapılan toplantı ardından ana muhalefet partisi harici tüm partiler ortak karar olarak acil bir seçim yapılmasının çok gerekli olduğunu dile getirdi. İktidardaki Pheu Thai partisinin hükümet sözcüsü Pokin Polakul yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Anayasa Mahkemesi'nin 2 Şubat seçimlerinin anayasal olmadığı kararından sonra çözümsüzlük sürecine girildiğinden dolayı 45-60 gün içerisinde yeniden seçim yapmak zorundayız." 
Pokin haftaya yapılacak toplantıya geçici hükümet yetkilileri, Seçim Komisyonu üyeleri ve tüm siyasi parti liderlerinin katılmaları ve çözüm sürecine destek vermelerini istediğini belirtti. Tayland Seçim Komisyonu'nun yeni seçimler için 580 milyon dolar bütçesi bulunuyor. Ancak daha önce seçimlerin yapılmasını engellemiş olan 28 seçim bölgesinde yeni seçimlerin yapılmaması görüşülüyor. Geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra tatil yada izne çıkmayı düşünüyor musunuz sorusuna “İşime ara vermeyi hiç düşünmedim bile, hiç bir ara vermeden görevimin başındayım" dedi.
 

KK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)