Kenan KARADENİZ / BANGKOK ()- Tayland’ın Bang Chan bölgesinden üç polis, uyuşturucu satıcısı zannıyla, Chulalongkorn üniversitesinde Hukuk okuyan bir kız öğrencinin arabasına ateş açmış ve lastikleri patlayan araç kaza yaparak ağır hasarlı hale gelmişti.



Olayın üzerinden sadece 4 gün geçti ve Tayland devleti yanlış yaptığını anlayarak hatasını telafi etme gayreti içine girdi. Öncelikle genç kızın uyuşturucu ile alakası olmadığı saptandı. Ardından hatalı karar verip ateş açan üç polis cezalandırıldı ve pasif göreve alındı. Silahlarına el konuldu. Bugün de genç kıza hiç kullanılmamış galerisinden getirtilen spor araç hediye edildi.



Narkotik Şube Müdürlüğü önüne getirilen kırmızı plakalı (yeni araç olduğunu gösteren) araç Apisada Sajjapanroj adlı mağdur kıza verildi. Aracın değeri tam 20bin dolar. Sajjapanroj’un kaza yaptığı aracıyla aynı model ve aynı renkti, tek farkı ise bu aracın sıfır olmasıydı. Bu da Tay devletinin bir inceliği ve bir nevi vatandaşından yaşanan hadiseden dolayı özür anlamında bir hediyesiydi.



Olayın ilk yaşandığı gün ve mahkeme esnasında “Polise güvenim kalmadı” diyen genç kız hediyesinin sevinciyle birlikte “Umarım bu olaydan tüm polisler ders çıkartır ve zaten yapıyor oldukları güzel işlere devam ederler. Ben de umarım bir gün tekrardan polislere güvenmeye başlarım” dedi.