HÜKÜMET karşıtı eylemlerin liderlerinden biri ve eski milletvekili olan Issara Somchai hakkında adam öldürmeye teşebbüsten dolayı yakalama emri çıkartıldı.
Bang Pakong polis karakolunun Chachoengsao İl Mahkemesi’ne verdiği bilgiler doğrultusunda Somchai ve yardımcıları olan 5 kişi hakkında yakalama kararı çıktığı ifade edildi. Yuem Nillar, 24 Şubat 2014 tarihinde zorla kaçırıldı. 5 gün boyunca bağlandığını, dövüldüğünü ve en sonunda da Bang Pakong nehrine atılan Nillar, halkın ihbarı sonucu güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Nillar’ın başına gelenlerin azmettiricisi ve nihai amaçlarının kendisini öldürmek olduğunu söylediği Somchai’ın bunu tekrar yapabileceğini söylediği mahkeme heyeti Somchai ve yanındaki 5 kişi için yakalama kararı çıkarttı.
Nillar mahkemede Issara Somchai’ın yüzünü çok net gördüğünü, sesini duyduğunu söyledi. Buna karşılık eski Demokrat Parti milletvekili Somchai “Halkın Demokratik Reformu Komitesi güvenlik görevlileri kimseyi kaçırmadı, dövmedi ve nehre atmadı” dedi. Halkın Demokratik Reformu Komitesi’nin, her ne kadar hakkında o bir çok açılmış dava olsa da, şiddet içeriği olmayan bir topluluk olduğunu savundu.
 

KK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)