TAYLAND'da darbe karşıtı aktivist Sombat Boonngam-among uzun süreli bir araştırma sonucu cunta yönetimi tarafından bulundu ve gözaltına alındı.
'Catch me if you can’ (Sıkıysa yakala) filminin başlığını kullanan ve darbe gününden itibaren kaçan Boonngam-among Tayland’ın Chon Buri şehrindeki arkadaşlarının evinde yakalandı.  Cuma akşam gecesi bir polis timi ve askerlerden oluşan ekip, bir eve baskın yaptı ve en ünlü darbe karşıtı aktivistlerden birini yakaladı. Çağrılara kulak asmayan Boonngam-among Facebook üzerinden yazdıklarından takip altına alınıp en sonunda yakalandı.
Sürekli olarak yeni planlanan protesto yerlerini eylem hazırlıklarını Facebook hesabı üzerinden paylaşan ve takipçilerini sürekli örgütleyen Boonngam-among’un yakalanmasını anlatan Tayland Bilişim Suçları Departmanı başkanı Pisit Pao-in şöyle dedi:
"Kendisinin IP adreslerinden nerelerde kaldığı, nasıl ve ne sıklıkla yer değiştirdiğini tespit ettik ve ‘Sıkıysa yakala’ saçmalığına son verdik."
Askerler daha sonra Boonngam-among’u Chon Buri şehrindeki bir askeri kampa götürdü. Bölge polisi olay öncesinde baskınla alakalı bilgilendirilmedi ve son dakika hazırlanan bir ekiple gizli takibat riske atılmadan operasyon gerçekleştirildi.
Boonngam-among çıkarılacağı askeri mahkemede yargılanacak. Eğer otoriteye itaatsizlik ettiği kararına varılırsa, iki yıla kadar hapis ya da 40bin baht (1350 Dolar) para cezasına çarptırılacak. Ayrıca yakalanmasının ardından kendisinin YouTube hesabına bir video yüklendi. Önceden çekilmiş bu videoda Boonngam-among dinleyicilerine darbeye karşı barış dolu eylemlere devam etmelerini söyledi.
 

KK(GE/İD)