TAYLAND'da siyasetin ateşi düşmek bilmiyor. Hükümet karşıtı eylemlerine her gün bir yenisini daha ekleyen Demokrat Parti üyeleri bugün yaptıkları basın açıklamasında yine Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra'ya yüklendi.
Demokrat Parti üyeleri, cuma günü itibariyle Başbakan'a yönelik protestoları arttıracaklarını ve devrik başbakan Thaksin'in etkisi ülke üzerinden kalkana kadar protestolara devam edeceklerini bildirdi. Demokrat parti lideri ve eski başbakan Abhisit Vejjajiva, "Parti üyelerimizi başlattığımız paralel kampanyalarda değerlendireceğiz ve protestolarımıza diğer gruplarında katılımını sağlayacağız. Thaksin rejimini bitirene kadar bu böyle sürecek" dedi. Genel af yasasının meclise geri iade edildiğini ama tehditin bitmediğini 180 gün süre içerisinde meclisin tekrar onay verip affı gündeme getirebileceğinin altını çizdi.
BAŞBAKAN PROBLEMİN TA KENDİSİ
Gazetecilerin sorduğu soruların ardından hiddetlenen eski başbakan, "Başbakan birlikte çözüm arayalım deyip de kimseye toplantı ev sahipliği yapamaz çünkü başbakan problemin ta kendisidir. Başbakan bu meselenin biraz dışında dursun ki biz hep bir millet olarak ülkemiz için bir çözüm yolu bulalım ve ülkenin düştüğü bu durumdan kurtulalım" dedi. Ayrıca hükümet aleyhinde gösterileri ateşlediği ve bu sebeple istifa etmeleri istenen hiçbir milletvekilinin de istifa etmeyeceğini belirtti.


KK(SS)