SUAN Dusit Rajabhat Üniversitesi'nin 2 bin 91 kişiye cunta ile ilgili yönelttiği sorularda halkın büyük bölümünün darbeden memnun ve mutlu oldugu ortaya çıktı.
Tayland'ta 1-5 Temmuz arasında yapılan anketlerde halkın yüzde 88.52'si ülkede barış olmasından ve bir çok sorunun çözülmesinden dolayı mevcut darbeden hoşnut olduğunu söyledi. Halkın yüzde 68.04'ü normal hayatlarına tamamen  döndü ve işlerine okullarına her zamanki gibi gidip geliyor. Artık Tay halkının yüzde 64.12'si haberlere daha çok dikkat ve takip ediyor. En çarpıcı sonuç ise, halkın yüzde 93.53'ü darbeden önceye göre evlerinde daha iyi bir atmosfer yakaladıklarını çünkü ailelerinin can güvenliğinden artık endişe etmediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra halkın lüçde 64.31'i her yerde asker gördüğü için kendini daha çok güvende hissediyor. Okul saatleri ve iş saatleri artık belli bir süreyi geçemiyordu. Halkın yüzde 79.41'i normal vakitlerde biten iş ve okul saatleriyle birlikte aileleriyle daha çok vakit harcayabildiklerini söyledi. Arkadaş, akraba ve iş arkadaşları çevresinde ise insanların yüzde 90.20'si artık 'ne olacak bu memleketin hali' demekten kurtulduğuna çok mutlu, ve memleket meseleleri konuşmak yerine parti yaptıklarını söyledi.
Halkın yüzde 84.71'i artık etrafındaki insanları daha çok dinlediğini ve davranışlarını, sözlerine ona göre ayarlamaya çalıştığını söyledi. Tayland halkının yüzde 68.43'ü Tay birliğini ruhunda hissettiğini ve ulusuna olan sevgi ve bağlılığının bu cunta dönemiyle arttığını belirtti. Anket sonuçları değerlendirilirken "Tayland cuntası darbe değil barış ve huzur getirdi" denildi.