FRANSA'da 25'inci Strasbourg Türk Sinema Günleri programın 4'üncü günü Pazar akşamı ödüllü yönetmen Atalay Taşdiken ikinci randevusuna 2009 yapımı 'Kızkardeşim-Mommo' filmiyle dört yıl aradan sonra yine tarihi 'Odyssee Sinema Salonu'nda seyirci ile buluştu.
Sinema festivallerinde 31 ödül toplayan 'Kız kardeşim-Mommo' Fransa'da izleyenleri duygulandırdı. Odyssee Sineması'nda izleyenler gözyaşlarını tutamadı. İzleyenler arasında Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz de vardı. Filmden sonra yarım saatlik soru bölümünde Başkonsolos Serdar Cengiz ve çok sayıda filmi izleyenler film hakkında öğrenmek istedikleri değişik, birbirinden ilginç soruları yönetmen Taşdiken'e sordu.  Yönetmen Taşdiken, ödüllü filmin verdiği mesajına dikkat çekerken, şöyle dedi:
"Mommo bir gerçek Anadolu hikayesidir. Benim doğduğum memleketim Konya'nın Nevşehir İlçesi Çavuş kasabasında yaşanmış bir öyküdür. Bu sorunlar ailesinden ayrı, anne veya babası ayrılmış, ölmüş, öksüz çocukların yaşadıkları sade Türkiye'de değil, Avrupa, Asya, Amerika her yerde yaşanan ciddi bir dramdır. Ben filmimle çocukların yaşadıkları sıkıntıları anlatmaya çalıştım. Filmi seyredenlerin vicdanıyla gerçekten yaşanan hikayeyi daha iyi anlatmaya çalıştım. Filmin başrol oyuncuları çocuklar köyde yaşayan çocuklar. Hiç biriyle prova yapmadık ilk defa kamera karşısına geçtiler. Çocuklarla film çekmek çok zordur ama bu filmde hiç zorlanmadım. Herkes rolünü çok iyi oynadı. 2009 yılında benim ruh halim benim doğduğum memleketimde yaşanan acıklı hikayeyi film yapmaya yönlendirdi. Avustralya devleti 'Kızkardeşim- Mommo' filmin okullarda eğitimsel amaçlı gösterilmesi için bir yıllığına film haklarını satın aldı. Filmim belki sizi hüzünlendirdi yakında yeni bir komedi sinema filmi çalışmasına başlıyorum. Belki yine yeni filmimle Strasbourg'ta buluşup bu sefer hep beraber güleriz."
İzleyenler tarafından alkışlarla uğurlanan yönetmen Atalay Taşdiken'in filmi çok sayıda Fransız izledi.