Bir mutfak, bir oturma odası ve üç adet banyolu yatak odası içeren 200 metrekarelik ev, özetle birkaç farklı konteynerin birleştirilmesinden oluşuyor. Farklı açılarla bir araya gelen konteynerler, biçimsel olarak bir çiçek gibi açarak evin kendine has karakterini oluşturuyor. Çöldeki çiçek gibi bir metaforik yaklaşımla tasarlanan ev, bu haliyle başka bir dünyaya aitmiş izlenimini yaratıyor.

Konteyner ev ve onun gizli sahibi

İsmi gizli tutulan ev sahibi, aslen bir film yapımcısı olarak çalışıyor ve böylesi sıra dışı bir ev istemesinin temel nedenini yaratıcı film projelerini tasarlama ve geliştirme isteğine bağlıyor. Proje görsellerinden de anlaşıldığı üzere, hem evin farklı mekanları hem de yer aldığı çölün eşsiz peyzajı ile ortaya harika bir iş çıkıyor. Öyle ki, film projeleri tasarlamak için daha ilham verici bir yer olmayabilir!

Evin mimarı olan James Whitaker’ın anlatımına göre, Los Angeles’da yaşayan film yapımcısı bir gün arkadaşlarıyla Joshua Tree bölgesine gezi düzenleyip konuşuyor. Bu esnada yapımcının arkadaşlarından biri, böylesi büyüleyici bir ortamda yaşamanın mükemmel bir fikir olacağını belirtip bilgisayarından internette gördüğü bir eskizi gösteriyor.

Eskiz, aslen mimar James Whitaker’in tasarladığı ama inşa edilmeyen bir konteyner ofis projesi olsa da, film yapımcısı bu fikirden çok etkilenip mimara ulaşıyor ve kendisine böyle bir ev tasarlamasını istiyor.

Manzaraya farklı bakışlar

Film yapımcısı ve eşi için tasarlanan konteyner ev, aslen bir inzivaya çekilme mekanı gibi tasavvur ediliyor. Hem iç hem de dış yüzeyleri tamamen beyaz olarak görselleştirilen ev, hafif eğimli bir arazide konumlanıyor ve yaklaşık 200 metrekarelik bir alanı kullanıma sunuyor. Her biri farklı bir açıyla yerleştirilen konteynerler, tüm çöl manzarasına hakim olmayı kolaylaştırıyor.

Joshua Tree Residence isimli ev, müşterinin Kaliforniya’daki 360 dönümlük arazisinde inşa edilecek ve inşaatın gelecek yıl başlaması planlanıyor. Proje tamamlandığında, ev garaj çatısı üzerinde yer alan paneller sayesinde güneş enerjisinden yararlanacak. Tüm bunların yanı sıra içinde yer aldığı eşsiz manzaraya farklı açılardan bakan ve çeşitli pencere açıklıklarına sahip olan ev, günün her saatinde farklı bir ilhama olanak tanıyacak.