kosova Başbakanı Haşim Taçi, ülkenin en kısa zamanda Birleşmiş Milletler Örgütü’nde bir koltuğu sahip olacağına inandığını söyledi.
Başbakan Haşim Taçi, Kosova’nın geçmişin kurbanı olarak kalmayacağı gibi geçmişin düşmanıyla artık meşgul olmayacağını belirtti. Al Jazeera TV'ye demeç veren Başbakan Taçi, konuşmasına geçmiş ve  UÇK’nın idealleriyle başladı. Başbakan Taçi, Arnavutlar'ın hiçbir zaman Sırplar'dan nefret etmediğini, her zaman Kosova’da Sırplar'ın vahşi varlığına karşı olduklarını söyledi. Başbakan Taçi, "Kosova Kurtuluş Ordusu'nun lideri olarak özgürlük ve bağımsızlığımızı sağlamak için savaştık. Her şeye rağmen biz Sırbistan’dan nefret etmedik. Aslında Kosova’da Sırbistan varlığına karşı bir direniş vardı” dedi.
Sırbistan ile anlaşmayı tarihi olarak değerlendiren Taçi, en kısa zamanda ülkemizin Avroatlantik strüktürlerine katılacağına ve Birleşmiş Milletler Örgütü’nde de koltuğu kazanacağına inandığını belirtti.  Başbakan Taçi, şöyle konuştu:
"Kosova’nın acı geçmişini, büyük soykırım ve 1999 yılında bağımsızlık için savaşı herkes biliyor. Biz demokratik bir süreçten geçtik ve 2008 yılında Kosova bağımsızlığını ilan etti.Kosova bugün bağımsız bir ülkedir ve net bir hedefi vardır: AB ve NATO’ya entegre olmak. Vizyonumuz, Kosova’nın yakın bir gelecekte BM’de de koltuğa sahip olmak."
Kosova Başbakanı demecinin devamında anlaşmanın bundan sonra uygulanmasında sorunların görüleceğini ancak Kosova’nın bölünmesi teorilerinin hayal olduğunu ve Kuzeyde Sırp Cumhuriyeti gibi bir oluşuma izin verilmeyeceğini vurguladı. TK(AÖ/İD)