Suudi Arabistanlı imam Şeyh Bender El Hayberi, dünyanın dönmediğini söyleyip, "Eğer dünya dönüyorsa bir uçak havada durduğunda Çin'in uçağa doğru gelmesi gerekmez miydi?" diye sordu. Suudi imamın bu sözleri Twitter'ı salladı.

Bir panelde öğrencilerin dünyanın sabit olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan El Hayberi, “Dünya sabittir. Hareket etmiyor” dedi. İmam, dünyanın dönmediği yönündeki fikrini, önündeki plastik su bardağıyla açıklamaya çalışırken “Bir kere bakalım, biz neredeyiz? Diyelim ki Serce havalanından uçakla Çin’e gidiyoruz. Dünya dönüyor dediniz değil mi? Peki Bana odaklanın şimdi, bu (su paketini gösteriyor) dünya. Eğer dünya dönüyorsa uçak havada durduğunda Çin'in uçağa doğru gelmesi gerekmez mi? Doğru mu yanlış mı? Eğer dünya aksi yönde dönseydi bu sefer de uçak asla Çin’e ulaşamazdı. Çünkü Çin de uçak gibi dönüyor olacaktı” dedi.

TWİTTER'DA OLAY OLDU

Suudi
 imam bu sözleriyle Twitter'da TT olurken, birçok kişi tarafından tiye alındı.

Nafer Ermiş ‏@NaferErmis 

 

Suudi İmam "dünya dönse uçak havada durunca Çin üzerine gelirdi" demiş, bizim çocuğun neden yerde giden uçak yapmak istediğini anladınız mı?

Nafer Ermiş ‏@NaferErmis 

 

Suudi İmam "dünya dönse uçak havada durunca Çin üzerine gelirdi" demiş, bizim çocuğun neden yerde giden uçak yapmak istediğini anladınız mı?

Ferdi Carrefour ‏@FerdiCarrefour 

Vaktiyle Servet'i de "Şevçenko dönmüyor!" diyerek kandırmışlardı. sonuç hepimiz içün acı oldu. ben Suudi imama inanıyorum.

Mhmetsa ‏@mhmetsa

suudi imam: eğer dünya dönüyorsa bir uçak havada durduğunda Çin'in uçağa doğru gelmesi gerekmezmiydi-kesin Erdoğan'ı izledi bu

 

İstiklal Akarsu ‏@istiklalAkarsu  

Suudi imam, Dünya'nın dönmediğini iddia etmiş, adam suyla kafayı bulmayı başarmış, helal olsun.

 

fahreddin ‏@muvahhidzade 

suudi arabistanda dünya yarın dönecek beyler
 

 

KARABASANLI KETUM KS ‏@ketumserhatun

Suudi imama katılıyorum, eğer dünya dönüyor olsaydı o grzkl en azından bana bi adım gelmiş olurdu.

Engin YILDIZ ‏@enginyildiz  

Suudi imama göre ben: "Şimdi asmalı'dan yükselsem 15 dk. da yenibosna'dayım. Ama yok öyle bi şey. Demek ki dünya dönmüyor. (Temsili değil)

 

Celal Boynukısa ‏@yarinimyok  

Suudi krala göre ; Havaya zıpladığımızda yere inene kadar en az 1 2 metreyer değiştirmemiz lazım. zeheeer gibiyim gene
 

 

TazeFasulye ‏@aslayemem  

 

Ulan dünya dönmüyomuş koskaca suudi imam yalanmı söylicek bugüne kadar hep kandırdınız bizi okuduğumuz onca senede boşa gitti