BANGKOK'ta protestocuların lideri olarak bilinen Suthep Thaugsuban ‘Bangkok Kapatma’ eyleminin devamı olarak bu sefer de "Tüm devlet kurumlarını kapatacağız" dedi.

13 Ocak’ta yüz binlerce protestocu ile Bangkok’un en önemli caddelerini kapattıktan sonra geçen hafta eylemin şeklini değiştirip tüm yollarda protestocuların yürümesini istemişti. Ana caddelerde yürüyerek trafiği zorlayan protestoculara yer yer polis müdahale etmiş ve kimi zaman çatışmalar yaşanmıştı. Şimdi ise Suthep’in yardımcıları Bangkok’taki tüm devlet binalarının ve ofislerinin listesini yapıyor. Devlet kurumlarının kendilerine yakın olan müdürleri ile görüşüp büyük bir kısmını kapattıracaklarını, kapatılmayan kurumların ise protestocularla basılıp zorla kapattırılacağını belirtti.

TÜM KURUMLARIN KAPATILMAZSA ‘BANGKOK KAPATMA’ EYLEMİMİZ ANLAMSIZ OLUR

Tüm kurumları kapattırmanın, Bangkok Kapatma eyleminin manasını taşıyan bir eylem olduğunu belirten Suthep “Yolları kapatmamız devlet görevlilerinin ofislerine gidememeleri için yaptığımız birşeydi. Onların önce ofislerine gitmelerini yolları keserek engelledik. Şimdi eylemimizi bir adım daha öteye taşıyarak onların ofislerini kapatacağız” dedi.

KK(SSA)