KOSOVA'da içinde bulundukları ağır durum nedeniyle protesto gösterisi düzenleyen süt üreticileri Kosova başbakanlık binası önündeki meydana süt döktü.
Kosova Süt İşletmeleri Derneği ile Kosova Süt Üreticileri Derneği tarafından başkent Priştine’de düzenlenen protesto gösterisinde, yerli süt ürünleri ile süt üreticilerinin dış rekabet karşısında korunması için acilen yasal önlemlerin alınması istendi. 'Yerli ürünler, sağlam gelecek', 'Çifte standartlara hayır', 'Yerli ürünleri destekleyin' gibi yazılı pankart taşıyan yüzlerce süt üreticisi, hayvan yetiştiricisi ve süt fabrikaları çalışanı, yerli süt üreticilerine teşvik sağlanması ve sağlıksız rekabetten korunması isteminde  bulundu. Meydana sütlerini döken çitçiler, haksız rekabete son verilmesini istedi.
Yüzlerce çiftçinin katıldığı protesto gösterisinde konuşan Kosova Süt İşletmecileri Derneği Başkanı Ramadan Mema, düzenledikleri protesto ile, devlet kurumlarının süt üreticileri ile süt işletmelerine karşı duyarsız kalmalarını eleştirdiklerini belirtti. Taleplerini tek tek sıralayan Mema, Kosova Hükümeti’nden öncelikle asgari standartları karşılamayan süt ürünlerinin ithalini durdurmasını ve antidamping önlemler almasını istedi. Protestocu süt üreticileri, hükümet tarafından tedbir alınmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

FOTOĞRAFLI