ALMANYA'da akibetlerinden haftalardan bu yana haber alamadıkları çocuklarının bazı aşırı dinci gruplar tarafından Suriye'ye savaşa gönderildiğini öne süren aileler Bremen'de eylem yaptı.
Gençlerin en son görüldüğü caminin önünde yapılan eyleme kaybolan gençlerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İkinci kez yapılan eylemde bu kez polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Eyleme Alman basını da ilgi gösterdi.
BİLAL'İN BABASI GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI
Henüz 18 yaşında olan ve 14 günden bu yana haber alınamayan Bilal Selvarajah'ın babası Baki Selvarajah gözyaşları içinde, "Ne olur Bilal neredeysen ya haber ver ya da dön" dedi.
Perişan olduklarını belirten Sri Lankalı Baba Selvarajah, "Polisten oğlumun Suriye'ye gittiğini öğrendim. O günden beri perişanım. Annesi Türkiye'de onu arıyor. Gaziantep'te, Hatay'da dolaşıyor. Bilal ne olur dön oğlum. Seni çok seviyorum" dedi.
ERTUĞRUL GAZİ YAKAÇ'TAN HABER YOK
Ertuğurul Gazi Yakaç'ın babası Cuma ile annesi Durdunaz Yakaç, Alman ve Türk makamlarından yardım istedi. Çocuklarının fotoğraflarıyla eylem alanında bulunan Yakaç ailesinin fertleri, "23 Şubat'tan beri ondan haber alamıyoruz. Yetkililer, 'Suriye'de' diyorlar ama bir şey yapmıyorlar. Çok üzgünüz. Çocuğumuzdan haber almak istiyoruz" dedi.
"AİLELER KANDIRILIP PARALARI ALINIYOR"
Çocukları Suriye'ye giden ailelere Lübeck'ten Bremen'e gelen Derya Ustalar da katıldı. Ustalar, 21 yaşındaki oğlu Burak Doğanay Tüylüoğlu'nun aylar önce evden, 'Gezmeye gidiyorum' diye çıktığını ve bir daha haber alamadığını söyledi. Oğlunun kandırılarak Suriye'ye savaşa götürüldüğünü, hayatından endişe ettiğini dile getiren Derya Ustalar, şöyle konuştu:
"Oğlumu bulabilmek için Türkiye'ye gittim. Polis, savcıya, valiliklere, belediyelere başvuruda bulundum. Gaziantep'e, Hatay'a ve başka kentlere gittim. Eğer arkada 3 çocuğum olmasa Suriye'ye gidecektim. Bulamadım. Haber yok. Ayrıca Türkiye'de bir çete türemiş. Çocukları Suriye'ye giden aileleri bulan bu dolandırıcılar çocukları bulma vaadiyle ailelerden 10- 30 bin Euro arasında para alıyorlar. Aileler buna dikkat etsin."
Bremen'in Gröpelinger semtindeki eyleme Filistinli bir baba da katıldı. Samir Ascha ismindeki baba, oğlu Said Ascha'nın da Suriye'ye gittiğini, Türk yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Aileler önünde eylem yaptıkları caminin yöneticileriyle görüşmek istemelerine rağmen başarılı olamadı.

MU(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)