Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - SURİYE'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, Türk hükümetinin terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini iddia etti.
Beşar El Caferi, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Türk hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de terörist örgütler listesinde bulunan El-Nusra Cephesi'ne destek vererek, uluslararası kural ve sözleşmeleri ihlal ediyor. Kendilerine İslamiyet Ordusu adını veren öteki teröristlerle birlikte, Türkiye topraklarından Suriye'ye geçen El-Nusra Cephesi elemanlarının, hepsinin terörist oldukları biliniyor" dedi.
Suriye ordusunun, Türkiye sınırından geçen teröristleri durdurma girişiminde bulunduğunu, buna karşılık Türkiye'nin Suriye'ye ateş açtığını savunan Beşar El Caferi şunları söyledi: "Türkiye'nin kendi topraklarından gelen ve Lazkiye kırsalı Keseb Bölgesine saldıran silahlı terör gruplarına askeri örtü ve destek sağlıyor."
Türkiye ile İsrail arasında, Suriye'ye karşı bir tür ittifak olduğunu ileri süren El Caferi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, İsrail'in de Golan Tepeleri ateşkes bölgesi ve çevresinde tehlikeli ihlalleri olduğunu iddia etti. BM ve Güvenlik Konseyi'nin konuya dikkatini çektiğini belirten El Caferi, Türkiye ve İsrail'in yaptığını öne sürdüğü ihlallerin, BM üyesi, egemen ve bağımsız bir devlete karşı ciddi ve tehlikeli ve ihlal teşkil ettiğini, Türkiye ile İsrail'in, Suriye'ye karşı hem açık, hem de gizli işbirliği içinde olduğunu savundu.

NA (GD/RT) (FOTOĞRAFLI)