Mesut ZEYREK/ AACHEN,(Almanya),() - ALMANYA'nın tarihi kentlerinden Aachen'da ilk Türk kökenli meclis üyesi Ahmethicri Ağırman öncülüğünde kentin belediyesi tarafından Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası düzenledi.
Kentin belediye başkanı Marcel Philipp ile Aachen için el ele - Hand in Hand für Aachen derneğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği kampanya Alman Kızılhaçı (Rotes Kreutz) tarafından toplanan para, yeni kıyafetler, tarihi geçmemiş ilaçlar, oyuncaklar ve diğer yardım malzemeleri ambalajlanıp Türk Hava Yolları (THY) aracılığıyla Ankara'ya gönderilecek. Ankara'da Türk Kızılayı tarafından alınacak yardım malzemeleri ise ihtiyaç sahibi Suriyelilerin yaşadığı yardım kamplarına götürülüp dağıtılacak.
Nadelfabrik Aachen'da düzenlenen törene Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, CDU Kuzey Ren Vetfalya Eyaleti Başbakan Yardımcısı Armin Laschet, Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp, Meclis Üyesi ve Dernek Başkanı Ahmethicri Ağırman, Alman Kızılhaç Başkan Yardımcısı ve Kuzey Rhen Vestfalya Eyaleti Milletvekili Daniela Jansen gibi çok sayıda önemli isim katıldı. Programın sonunda Aachen Türk Koro Grubu ve Aachen Tiyatro Korosu birlikte gösteri sundular.

MZ