Suriyeli Kürtlerle Esad'ın 5 Günlük Savaşı Rus Arabuluculuğuyla Sona Erdi
AFP'nin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Haseki'deki rejim güçleriylePKK'nın Suriye kolu YPG ateşkes kararında anlaştı.
RUSLAR ARABULUCUK YAPTI
Ajansın haberinde, Suriye'nin Akdenizkıyısındaki Hmeymim Hava Üssü'nde bulunan Rus askeri yetkililerin Haseki'ye gidip rejim ve YPG arasında ateşkes için arabuluculuk yaptığı iddia edildi.
"POZİSYONLARI GERİ VERECEK"
Habere göre, pazar itibarıyla varılan anlaşma gereği "Karşılıklı tüm düşmanlıklara son verilecek ve Kürt güçler rejim güçlerinden ele geçirdikleri pozisyonları geri verecek."
"BURADA GÖRÜŞME OLACAK"
5 günlük çatışmada yaralananlar da Kamışlı'daki hastanelere taşındı. Görüşmelerin yarın da süreceği belirtilirken, AFP'ye konuşan Haseki'den bir yetkili, "Rus yetkililer ve rejime bağlı milislerden oluşan bir heyet Kamışlı havaalanına geldi. Burada görüşme olacak" dedi. Yerel bir gazeteci de YPG'nin ele geçirdiği 7 pozisyonu rejime geri verdiğini söyledi.
ABD UÇAKLARI BOMBARDIMANA ENGEL OLMUŞTU
Çatışmalar YPG'nin Haseki'de bulunan rejime bağlı milis gücünün dağıtılması talebi üzerine başlamıştı. Şam yönetimine bağlı uçaklar YPG pozisyonlarını bombalarken, ABDuçakları da bombardımanlara engel olmak için havalanmıştı.