KOSOVA Polisi, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’da El Kaide için çalışan 'Ebu Hafs Al Albani' takma adıyla bilinen Kosovalı Genc S. ile birlikte 6 kişiyi gözaltına aldı.
Bir süre önce Kosova’ya dönen Genc S.’nin, Kosovalı olarak Suriye’de diğer Arnavutlar ile birlikte savaştığı ifade edildi.  Terör eylemlerine katıldığı öne sürülen Genc S. için savcılıkta 30 günlük gözaltı süresi alındı. Kosova Polisi Priştine ve Gilan’da düzenlediği eylem ile arkadaşlarını da tutuklarken baskınlar sırasında bir miktar silah ve hazır halde cep telefonlarına bağlı patlayıcı ele geçirdi.
Kosova Polisi, Valon Sh., Musli H, Ardian M. ve Nuredin S.’nin Suriye’deki faaliyetleri nedeniyle tutuklandıklarını açıklarken, Bekim M.’nin ise, Kosova’da dini yayınlar dağıtan 2 Amerikan vatandaşına fiziki saldırıda bulunması suçuyla tutuklandığını bildirdi.
KOSOVA POLİSİNE TEHDİT BİLDİRİSİ
'Kosova’da Tevhit ve Cihat Cemaati' isimli örgüt, Kosova polisini tehdit eden bir bildiri yayımladı. Bildiride, Kosova Polisi tarafından terör şüphesiyle gözaltına alınan 6 kişinin serbest bırakılmaması durumunda polisin 'Acı veren saldırılarla' karşı karşıya kalacağı belirtildi. Bildiride, "Kosova terörist polisi, kardeşlerimizi serbest bırak. Bırakmazsanız acı verecek saldırılara maruz kalırsınız. Sizin bu dünyadaki yaşamı sevdiğiniz kadar bizim ölmeyi isteyen adamlarımız var" ifadesi yer aldı.