ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın kamuya açık biçimde Suriye'de geçici bir hükümetin kurulmasına desteğini açıklamasını, bunun olmaması durumunda İran'a sunulan davetin geri çekilmesi gerektiğini bildirdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Çarşamba günü İsviçre’nin Montreux kentinde başlayacak Suriye Barış Konferansı’nın açılış gününe İran'ı da davet etti. İran’dan olumlu yanıt bulan davet, Suriyeli, muhalif güçler tarafından tepkiyle karşılandı. Suriye'deki ana muhalefet grubu olan Suriye Ulusal Koalisyonu, Ban Ki Moon'un İran'a yaptığı çağrıyı çekmemesi halinde barış konferansından çekileceğini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı da, İran'ın kamuya açık biçimde Suriye'de geçici bir hükümetin kurulmasına desteğini açıklamasını, bunun olmaması durumunda İran'a sunulan davetin geri çekilmesi gerektiğini belirtti. Konferansın İran'ın da davet edildiği açılışı İsviçre'nin Montreux kentinde Çarşamba günü yapılacak. Cuma günü de Cenevre'ye geçecek Suriye hükümeti ve muhalefet temsilcilerinin ana görüşmeleri izlemesi bekleniyor.

NA(AÖ/İD)