AVUSTRALYALI IŞİD teröristi 33 yaşındaki Halid Şarruf’un küçük oğlunun kesik bir başı elinde tutarken verdiği pozu internet paylaşım sitesi twitter’e koymasına dünyada tepkiler sürüyor.
Avusturalyalı cihatçının 7 yaşındaki oğlunun Suriye’de kesik başla poz vermesini "Batı bir şey yapamıyor-Bu duruma nasıl gelindi?" manşetiyle yayınlayan The Sun gazetesi, Ortadoğu’daki dehşetin yeni bir barbarlığa sürüklendiğini yazdı. Terörist babanın 2009 yılında bombalı suikast suçundan hüküm yiyen, dünyada aranan bir terörist olduğu anlaşıldı.
İngiltere ve Batı’nın bu krizi durdurmak için baskı altında olduğunu vurgulayan gazete, Irak’taki İngiliz Kuvvetlerinin eski başkomutanı Richard Kemp’in "Bunu durdurmak için insanlığa karşı görevimiz var. Zayıflık gösterip görmemezlikten gelemeyiz” dediğine dikkat çekti. Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson’un da pasif kalınmaması gerektiği görüşüne yer verildi.
The Sun, "Kraliyet Hava Kuvvetleri uçaklarını gönderin" başlıklı yazısında yaptığı kamuoyu anketinde İngilizler'in uçakla saldırıları desteklediğini ve Başbakan David Cameron’un parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmasının istendiğini vurguladı. 2014 yılında dünyanın daha tehlikeli hale geldiğini belirten gazete, Irak/Suriye, Gazze/İsrail, Ukrayna/Rusya, Nijerya/Boko Haram’ı hazırladığı şemada ön plana çıkarttı.
Tornado’ların keşif maksatlı Irak’a gönderilebileceği konuşulurken İngiltere’nin de ABD gibi Kuzey Irak’a silah gönderebileceği son çıkan haberler arasında.

FOTOĞRAFLI