İSVEÇ'in başkenti Stockholm'de bir caminin kapısına gamalı haçlar çizildi. Saldırı, cami imamı Mahmoud Khalif tarafından fark edildi.
Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Mahmoud Khalif sabah saatlerinde camiye geldiği sırada caminin kapılarına 8 gamalı haç çizildiğini fark ederek hemen polisi aradı. Camiye gelen polisler yaptıkları incelemeden sonra suçluların yakalanması için soruşturma başlatacaklarını söylediler. Stockholm Emniyet Müdürlüğünden 'ya yapılan açıklamada, "Gamalı haç işaretleri caminin bir görevlisi tarafından fark edilmiş. Bize haber verildiğinde hemen birkaç arkadaşımızı görevlendirdik. Caminin kapısında parmak izi arandı ve inceleme yapıldı. Yapılan inceleme ardından soruşturma açtık. Suçluların yakalanmasını biz de çok istiyoruz. Saldırının nefret suçu olduğunu, ve ayrımcılar tarafından gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz" denildi.
Södermalm Alışveriş Merkezi arkasında bulunan camiye yapılan saldırının 1 ay içinde ikinci saldırı olduğu bildirildi. Geçen ay, şehir merkezinde ırkçılık aleyhinde gösteri yapan Irkçılık karşıtları, Neo Nazilerin saldırısına uğramıştı.
  ÜT(AÖ/İD)