SIRBİSTAN'da bugün genel seçimler yapılıyor. Oy hakına sahip 6 milyon 767 bin 324 seçmen bugün Sırbistan Meclisindeki yeni oluşumu belirleyor.
Erken genel seçimlerde 19 siyasi parti adayları, 250 sandalyeli Sırbistan Meclisi'ne girebilmek için yarışıyor. Seçmenler sabah 07.00’den itibaren 8 bin 262 seçim merkezinde oy kullanmaya başladı. Kosova'da yaşayan ve iki pasaporta sahip olan Sırplar ise AGİT’in örgütlediği 20 seçim merkezinde oylarını kullanıyor. Saat 19.00’da ise sandıklar kapanacak ve ilk sonuçları sabah saatlerinde açıklanacak. 
Erken genel seçimlere, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç'in başkanlık ettiği Sırp İlerleme Partisi (SNS), şimdiki Başbakan İvica Daçiç'in genel başkanlığını yaptığı Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) ve daha 17 siyasi oluşum katılıyor. 19 siyasi oluşumun 3 bin 20 adayı ise, Sırbistan Parlamentosu'ndaki 250 sandaleye için yarışıyor.
SEÇİMLERİN FAVORİLERİ SIRP İLERLEME PARTİSİ VE SIRBİSTAN SOSYALİST PARTİSİ
Siyasi analistlerin seçim öncesi tahminlerinde, ülkede erken yapılacak genel seçimlerin favorisi olarak Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç'in başkanlık ettiği Sırp İlerleme Partisi (SNS) gösteriyordu. 
GENEL SEÇİMLER, KOSOVA İÇİN DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ile Kosova Başbakanı Haşim Taçi’nin, Brüksel’de başlattıkları ve büyük ilerleme kaydedikleri Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi görüşmeleri seçim nedeniyle durduruldu. Sırbistan'da, sandıktan çıkacak sonuçtan sonra ise bu görüşmelere devam edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor. Bu nedenlede Sırbistan'daki genel seçimler Kosova içinde büyük önem taşıyor.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)