SIRBİSTAN Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İvica Daçiç, Sırbistan’ın Kosova ile uluslararası barış anlaşmasını hiçbir zaman imzalamayacağını söyledi.
Belgrad medyası, Batı Balkanlar Konferansı’nda Başbakan Haşim Taçi’nin "Kosova, Sırbistan ile diyaloğun ikinci safhasına devam etmek için hazır ve bunun sonucunda Kosova ile Sırbistan arasında uluslararası barış anlaşmasıyla tamamlanması gerekir" açıklamasına geniş yer verdi. Başbakan Taçi’nin bu açıklamasına, Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç’ten hemen sert yanıt geldi. Sırbistan medyalarına açıklamada bulunan İvica Daçiç, diyaloğun ilk safhasındaki anlaşmaların tamimiyle hayata geçirilmesinden ve Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi kurulmasından önce, diyaloğun ikinci safhasına geçilmeyeceğini ve bu durumda Sırbistan’ın, Kosova ile hiç bir zaman barış anlaşmamasını imzalamayacağını ifade etti.
Sırp Bakanının bu açıklaması, Kosova’da tepkiyle karşıladı.
Kosova ile Sırbistan arasındaki bu sert açıklamalar yapılırken, başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkeleri bir an önce Sırbistan ile Kosova arasındaki diyaloğun devam etmesini talep ediyor.