BOSNA- Hersek ordusunda savaşan, şimdi ise savaş gazisi olan ve Tuzla kentinde yaşayan Omer İsoviç, 1992-1995 yıllarındaki savaş sırasında savaş suçu işledikleri iddiasıyla, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç’e karşı suç duyurusunda bulundu. Omer İsoviç, cuma günü Saraybosna’daki Yüksek Mahkemeye ve Sırbistan Savcılığına suç duyurusunu ve elindeki video görüntüleri teslim etti.
Savaş gazisi Omer İsoviç, basına yaptığı açıklamada, 1992-1995 yıllarında, Aleksandar Vuçiç ve Tomislav Nikoliç’in, Sırp Radikal Partisi yönetiçileri olarak, Bosna'yı ziyaret edip, Karaçiç ve Ratko Mladiç'le sık sık görüştüklerini ve toplatılarda konuştuklarını ileri sürdü. Omer İsoviç, mahkemeye sunduğu görüntülerde, şimdiki Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç'in 20 Haziran 1995 yılında, Bosna’nın Sırp bölümünde yaptığı konuşmada, "Bir Sırp askeri için 100 Müslümanı öldürürüz" sözlerinin yer aldığını belirtti.
Omer İsoviç, Tomislav Nikoliç’in ise şu anda, Lahey’de tutuklu olan Voyislav Şeşel ile birlikte defalarca Bosna’daki "Sırp Çetiklerini" ziyaret etkilerini ve bu sırada maddi, manevi ve askeri destek sunduklarını ve 1993 yılında Bosna Sırplarının and içme törininde hazır bulunduklarını içeren video görüntülerini de mahkemeye sunduğunu ifade etti.
Omer İsoviç, Bosna’daki şehitlerin adına Tomislav Nikoliç’in ve Aleksandar Vuçiç'in yargı önüne çıkmalarını talep etti.
Omer İsoviç’in açtığı dava tüm eski Yugoslavya toraklarında büyük yankı uyandırdı. İsoviç'in, Cuma günü dava açması nedeniyle Mahkeme Cumartesi ve Pazar günü çalışmadığı için, ancak ilerdeki günlerde, Tomislav Nikoliçe ve Aleksandar Vuçiçe karşı dava açıp açımıyacağı merakla bekleniyor.