SIRBİSTAN Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Ramazan Bayramı'n üçüncü gününde Cumhurbaşkanlık Sarayında Sırbistan Diyanet İşleri Başkanı Adem Zilkiç ve Belgrad Müftüsü Muhamed Yusufspahiç'i kabul etti. Nikoliç, ziyaret sırasında, Sırbistan’daki bütün Müslümanlar'ın bayramını kutladı ve bunların Sırbistan toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Adem Zilkiç, Cumhurbaşkanı Nikoliç’e teşekkür ederken özelikle Belgrat’taki Müslümanlar'ın ibadet yeri olan Bayraklı Camii ve Şeyh Mustafa Türbesi'nin restore edilmesini istedi.
Cumhurbaşkanı Nikoliç, Sırbistan Hükümeti tarafından Diyanet İşlerine bir fon ayırdığını ifade ederken Belgrat’a yeni bir cami için planların yapıldığını da bildirdi. Zilkiç bu sırda Sırbistan'daki Müslümanlar arasında son 8 yılda ortaya çıkan sorunları da Cumhurbaşkanı Nikoliç ile görüştü. Zilkiç, İslam Birliği'nde, Müslümanlar arasındaki her türlü bölünmenin bir an önce çözülmesi için Cumhurbaşkanı Nikoliç’in devreye girmesi isteminde bulundu.