Suriye'de ateşkesi birçok cephede ihlalederek saldırılarını sürdüren Esed rejimine muhaliflerin cevabı 'taarruz' oldu. Rejim ve Rus birliklerine karşı birleşen 4 büyüktugayHalep'in güneyinde operasyon başlattı. Şok baskınlarla hızla ilerleyen muhalifler Tel Eis kasabası ile 3 köyü işgalcilerden geri aldı. Ortak taarruz tümeni, muhalif gruplardan Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam, Ecnad'uş Şam ve Liva-el Hak'ın ittifakından oluşuyor.


RUSYA VE REJİM BİRLEŞTİ

Muhaliflerin birleşerek başlattıkları operasyonlardan rahatsızlık duyan Rusya ise, Esed'e bağlı hava birlikleri ile ortaklaşa yürüttüğü bombardımana hız verdi. Muhaliflerin 'Büyük Halep Operasyonu' adını verdiği saldırılarda son 2 günde 65 rejim askerinin öldürüldüğü, 7 muhalif savaşçının da şehit olduğu açıklandı. 28 Şubat'ta ilan edilen ateşkes süreciyle devam eden göreceli sessizlik ise son saldırılarla birlikte resmen bozulmuş oldu. Bu arada Lazkiye'de Rusya'ya ait Himeymim Üssü önceki geceden buyana yeniden hareketlendi. Rus ve rejim uçakları çatışma bölgesine bir günde 200'den fazla hava saldırısı düzenledi. 

URAL'LA İRTİBATIMIZ KESİLDİ

Öte yandan Mihraç Ural'ın ölümüyle ilgili rejim sessizliğini korurken Esed saflarında savaşan Mukaveme Suriyyi'den açıklama geldi. Terör örgütü, liderleri Ural ile 27 Mart gününden itibaren irtibat kuramadıklarını açıkladı. Suriye'de savaşı sürdürdüklerini belirten terör örgütü , Ural'ın ölümünde Türk istihbaratının etkisi olduğunu ve Türkiye'den intikam alacaklarını iddia etti.

SON 5 AYA CEVAP

Fetih Ordusu bileşeni muhalif gruplar ve yerel direnişçilerin destek verdiği 'Büyük Halep Operasyonu', Rusya'nın Suriye'ye 31 Eylül'deki müdahalesi sonrası Esed rejiminin eline geçen bölgelerin yeniden kurtarılmasını amaçlıyor. Muhaliflerin taarruzuyla yeniden ele geçirilen Tel Eis gibi daha çok sayıda köy ve kasaba bulunuyor. Muhaliflere direnen dejim güçlerinin hedefi ise, Halep'in güneyindeki Hantuman cephesinden İdlip'te muhaliflerin denetimindeki Fua ve Keferya köylerine kadar ulaşmak.