BULGARİSTAN’da hükümet, hayvancılık yapanlara vereceği prim desteğini düşürünce, Türkiye sınırında toplanan yaklaşık 100 kişi yolu kapatarak eylem yapmak istedi. Bulgar polisi ise eylemciler arasında arbede yaşandı.
Bulgaristan Hayvancılar Birliği’ne üye yaklaşık 100 kişi, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı’na giden yolu, hükümetin hayvan başına prim desteğini yüzde 70’den yüzde 30’a düşürmesi nedeniyle bugün öğle saatlerinde sloganlar atarak kapatmak istedi. Güvenlik önlemi alan çok sayıda polis ise yolun kapatılmasına izin vermedi. Bunun üzerine polis ile eylemciler arasında arbede çıktı. Bazı polislerin sert müdahalede bulunduğu görüldü. Eyleme koltuk değnekleri ile gelen ve polis müdahalesi ile eylem alanındaki çukurun içinde oluşan su birikintisine düşen eylemciyi, arkadaşları ve polisler yerden kaldırdı. Eylem nedeniyle yaklaşık 1 saat boyunca Türkiye’ye giden yol zaman zaman trafiğe kapalı kaldı.
Hayvancılıkla uğraşan kişilerin zor durumda olduğunu belirten Birlik Başkanı Boyko Sinapov, "Prim desteği hayvan başına yüzde 70’den yüzde 30’a indirildi. Sektörümüz bu kadar destekle hayatta kalamaz. Birilerinin bizim sesimizi duyması gerekiyor. Eylemlerimize hakkımızı alana kadar devam edeceğiz" dedi.
Kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından sınır yolundan ayrıldı.