ALMANYA'nın Bochum kentinde düzenlenen etkinlikle, şiddet gören ve sığınma evlerinde bulunan kadınlara destek verildi.
Bochum'da kuaför ve kozmetik salonu Über Kurz oder Lang'ı işleten Leman Alp'ın sığınma evlerinde bulunan kadınlar için organize ettiği yardım gecesine, Bochum Belediye Başkanı Erika Stahl katılarak destek verdi. Almanya sahnelerinin sevilen sanatçılarından Deniz Gençay orkestra ekibi ile sahneye çıkarak destek verirken, uluslararası ödüllü kuaför ustası Muhittin Yuşan da İstanbul'dan gelerek, mini saç topuzu gösterisiyle etkinliğe katkı sundu.
Programda selamlama konuşması yapan Leman Alp, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti. Davetliler arasında bulunan ve konuşma yapan Bochum Belediye Başkanı Erika Stahl, kadın sığınma evlerine dikkatleri çeken ve böyle bir yardım gecesi düzenleyen Kuaför Leman Alp'e teşekkür etti. Alp, şöyle dedi:
"Almanya genelinde her yıl 15- 17 bin arasında kadın, evde şiddete maruz kaldığı için çocuklarıyla birlikte kadın sığıma evlerine başvurmak zorunda kalıyor. Bu demektir ki her yıl, yaklaşık 30-34 bin kişi kadın sığınma evlerinde yaşıyor. Kadın sığınma evlerindeki her kadının masrafını devlet üstlenmiyor, Sozialmt ve Jobcenter bu masrafların bir kısmını ödüyor ancak yeterli olmuyor. Eksikleri kapatmak için geçen aylarda Berlin'de bir kampanya düzenlenmişti, bugün de burada bu yardım gecesinin organizasyonu bu bağlamda çok anlamlı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Amacım şiddet gören ve sığınma evlerine gitmek zorunda kalan kadınlara destek vermektir. Şiddet sonucu ev- barkından uzak kalan kadınlar adına adım atmak beni mutlu etti. Bochum'da bulunan sığınma evlerine giderek, kadınların neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek istiyorum. Kadınların her ihtiyaçları karşılanmıyor, ekmek ve su yetmiyor. Çoğu çocuklarıyla oralarda yaşamak durumunda, çocuklarıyla daha çok ihtiyaçları olabiliyordur. Bizim için sıradan birşey olabilir, ama onlar için yüzme havuzuna gidebilmek bile bir lüks. O kadınların da tabii ki hayatta tercih etmeyecekleri yerler sığınma evleri. Hepimiz biliyoruz ki; şartlar onları mecbur kıldı. İşte o insanlara ufak bir desteğimizde olsa mutlu olacağız."
Türk mutfağından hazırlanan açık büfe ikramında bulunduğu gecede Deniz Gençay, sevilen şarkılarını söyledi.

TE(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)