STRASBOURG'taki nostaljik 'Odyssee' sinemasında devam eden 25'inci Türk Sinema Günleri programında Türkiye'de 27 Aralık'ta vizyona giren 'Senin Hikayen' sinema filmin galası yapıldı.
Galaya filmin senaristi ve yönetmeni Tolga Örnek, filmin başrol oyuncusu Selma Ergeç, yapımcı (prodüktör) ve Fon Film Yönetim Kurul Başkanı Cemal Okan, filmin dağıtımcısı Ali Fidan, Fransa'daki seyircisi ile buluştu. Odysee Salonu'nda Labirent, Devrim Arabaları, Kaybedenler Klübü, filmleriyle yakından tanınan Tolga Örnek 3'üncü kez geldiği Strasbourg'ta yeni filmini tanıttı.
Oxford eğitimli yetenekli aktris televizyon dizisi 'Muhteşem Yüzyıl' filminde 'Hatice Sultan' rolüyle sinema kariyerinde zirveye tırmanan Selma Ergeç filmin öyküsünü seyircisiyle paylaştı. Ergeç, Strasbourg'ta bulunduğu için çok heyecanlı olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu filmi çok beğendim. Dizi filminden sonra hep bir sinema filminde oynamak istedim. Yönetmen Tolga Örnek'in senaryosunu beğendim ve filmde oynamaya karar verdim. Filmi seyredince ağlamıyor, eleştirel açıdan bakıyorum. Seyredenlerin duygulanması, reaksiyonları beni de duygulandırıyor."
Yönetmen Tolga Örnek, 'Senin Hikayen' sinema filminin ilk defa Türkiye dışında seyircisiyle buluştuğunu anlatırken, "Nostaljik Odyssee Salonu'nda filmin gösterimi hepimizi mutlu etti. Filmi beğenirseniz beraber konuşalım, beğenmezseniz, eleştirileri yapımcı Cemal Okan ile görüşünüz" diye esprisinde bulundu. Örnek, şöyle devam etti:
"Sinema filmimde; aşkın evlilikten sonra da devam ettiğini göstermek istedim. Sinema filmlerin yüzde 90 aşkın evlilikten sonra bittiğini anlatır. Film duygusal, komedi, dram klasik bir Türk ailesinde yaşanan hikayeyi canlandırıyor. Kendi ailem ve arkadaşlarımın yaşadığı hamilelik sürecinden yola çıkarak, yaşanan öyküleriı beyaz perdeye yansıttım. Film aynı zamanda çocukların yaşantısın nasıl değiştiğini iki farklı jenerasyonun yaşadıklarını anlatıyor."
Odyssee Sinematografi Başkanı Jean-Paul Costa, çok yetenekli sanatçıları özellikle Selma Ergeç'i Odyssee'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu anlattı. Odyssee sinema yönetmeni Faruk Günaltay da, "Tarihi asırlık salonda sanatçılarını takdim ederek sinemamız o kadar uluslararası bir sinema haline geldi ki gelen sanatçı arkadaş ve dostlarımızı iki kez iki dilli alkışlıyoruz. Çeyrek asırdır Türk Sinema Günlerin gösterimiyle Odyssee sinemasın hümanist geleneğine dikkat çekti" dedi.
Film'de Esra rolünü başarıyla sergileyen aktris Selma Ergeç salonu tıklım, tıklım dolduran hayranları içinde çok sayıda Fransız sanatseverlere konuşmasını Fransızca başladı, Türkçe devam etti.