NATO'nun 1999 yılında Sırp askerlerinin Kosova'da gerçekleştirmiş olduğu katliam ardından KFOR Barış Gücü'nde görev yapan ve Sırbistan'ın bıraktığı mayınları temizlemek için Dragaş Bölgesi'nde çalışırken şehit düşen Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kutlu'nun anısına yaptırılan anıt açıldı.
Şehit Başçavuş Hüseyin Kutlu'nun anısına, Kosova'daki KFOR Karargahı'nda anıt yapıldı. Anıtın açılış törenine Kosova'ya ilk defa çocuklarını şehit veren Hüseyin Kutlu'nun annesi Beyhan Kutlu, babası Mustafa, eşi Zerrin, kızı Hande ile ablası Hatice Türkiye'den gelerek katıldı. 15 yıl sonra şehit Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kutlu için KFOR Karargahı'nda dikilen anıtın açılışı gerçekleştirildi. Törene KFOR Komutanı General Salvatore Farina, Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan da katıldı.
"ŞEHİT ASKER HÜSEYİN KUTLU İLE GURUR DUYMALISINIZ"
KFOR Komutanı General Salvatore Farina şehit Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kutlu adına yapılan anıtın açılışı için toplandıklarını bunun KFOR için çok önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Onun fedakarlığını her zaman hatırlayacağız. Türk askerinin verdiği destekten ve bu çerçevede 1999 savaşında Kosova'da olmalarından dolayı her zaman mütteşekiriz. Türk Askeri'nin KFOR'a olan daimi desteği Kosova'daki kurum ve kuruluşlar dahil olmak üzere halk için de geçerlidir. Ancak, bugün çok özel bir gün. Ben kendisine özellikle verdiği destekten dolayı teşekkür etmek isterdim. Şehit asker Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kutlu hayatını Kosova ve Kosova'nın geleceği için feda etti. Fedakarlığı hiçbir zaman unutulmayacaktır. Yaptıkları tüm KFOR askerleri için bir örnek teşkil edecektir. Ayrıca profesyonellik ve bağlılık açısından da önemli bir örnektir. Sayın Kutlu ailesi oğlunuz, eşiniz ve kardeşiniz olan şehit asker Hüseyin Kutlu ile gurur duymalısınız. Büyükelçi Ozan da, KFOR Komutanı General Salvatore Farrina'ya anıtın yapılmasında sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederken, şehit asket Kutlu'yu bu anıt ile yaşatacaklarını ve bu anıt sayesinde Kosova halkı için yaptıklarını hatırlayacaklarını belirtti.
Şehit Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kutlu'nun annesi ve babası kendilerinin bugün büyük bir gurur yaşadıklarını anlattı. Anne Beyhan Kutlu, "Ben bir evlat kaybettim bu halkı kazandım. Herkese çok teşekkür ederim. Hep Kosovalılar'ın yanın da olmak istedi. Demek ki buraya aitmiş. Unutmayın şehitler ölmez. Bu güzel günü bize yaşatanlara çok teşekkür ederim" dedi. 
Baba Mustafa Kutlu ise, "Benim Oğlum buraya gönüllü geldi, isteyerek geldi. Bu memleketi kurtarmak için geldi. Herkese teşekkür ederim. Bu anıtı yaptırarak bizleri çok mutlu ettiler" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardınan Türk Bayrağına sarılı Şehit Anıtının açılışı yapıldı. Büyükelçi Ozan ve KFOR Komutanı Farina Anıtın önünde saygı duruşunda bulundular. Türk Temsil Heyetinde görevli askerlerin anıtın önüne çelenk bırakması ardından da saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşları okundu.
 

FOTOĞRAFLI