Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren ve başını taşa çarpan eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumunun düzelmesi için her hafta en az 100 bin sterlin harcandığı öne sürüldü.

100 BİN STERLINDEN FAZLA

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, komadan çıkmasının ardından 16 Haziran'da Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nden İsviçre'deki Lozan Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen, ardından geçen ay Lozan'a 30 kilometre mesafede Gland bölgesindeki evine götürülen Alman pilotun tekrar sağlığına kavuşabilmesi için haftada 100 bin sterlinden fazla harcama yapıldığı iddia edildi.

EVE SAĞLIK EKİBİ KURULDU

Haberde, Schumacher'in eşi tarafından 40 yatak odası ve helikopter pisti bulunan yaklaşık 35 milyon sterlin değerindeki evlerine tedavi için gerekli sağlık ekipmanlarının getirildiği belirtildi. 45 yaşındaki pilotun tedavisiyle doktor, hemşire, masör ve diyetisyenlerin de aralarında bulunduğu 15 kişilik sağlık ekibinin ilgilendiği aktarıldı. Alman pilotun fotoğraf ya da görüntüsünün basına sızmaması için çalışanların eve cep telefonları olmadan girdiği ifade edildi.

GEÇEN YIL KOMAYA GİRMİŞTİ

Formula 1'de yedi kez dünya şampiyonluğu yaşayan ve birçok rekora imza atan Schumacher, geçen yıl aralık ayında Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçirmiş ve komaya girmişti.