PRENSES Diana’nın ölümü hakkında İngiliz eski SAS komandosunun eşi, "Prenses Diana’nın ölümünü elit SAS komandoları ayarladı. SAS susmam için bana para verdi" iddiasında bulundu.
The Mail on Sunday, yasal nedenlerden dolayı ismi gizli tutulduğu belirtilen 'Sarah' takma adıyla anılan 40 yaşındaki kadın, kendisini ziyaret eden bir SAS komandosunun, "Bildiklerini kamuoyuyla paylaşırsan sonun Londra'da sokak ortasında öldürülen İngiliz askeri Lee Rigby gibi olur" diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. 'Sarah', 'Asker N' kod adlı eski SAS komandosu eşiyle 'Kabus dolu' olarak nitelendirdiği evliliği hakkında ilk kez konuştu. Sarah, "Bana daha önce hiç 500 Sterlin uzatılmamıştı. Parayı almam bildiklerimi unutup, susmam söylendi. SAS komandolarının gerçekleştirdiği Diana operasyonu hakkında sessiz kalmamı istediler. Fakat bu kadar önemli bir konuda sessiz kalamazdım" dedi.
SAS komandolarının bulunduğunu iddia eden Asker N kod adlı SAS komandosunun dizüstü bilgisayarında bulunan Londra’da köprüde geçen otomobillerdekilere atış talimi yapan atıcıların özel fotoğrafı büyük ses getirmişti. Fotoğraf, Paris’te otomobille giderken ölen Prenses Diana’nın otomobiline SAS komandolarının ateş açtıkları şüphesini akla getirmişti.
The Mail on Sunday, "Dedektifler, neden Asker N’nin bilgisayarında keşfettikleri SAS’ın keskin nişancılarının İngiltere’deki bir köprüden geçen otomobillere nişan alışlarının fotoğrafını inceliyorlar?" diye sordu. Fotoğrafta nişancılar Paris’teki kazanın olduğu yolu anımsatan bir yolda talim yaptıkları belirtildi.
İngiliz gazeteleri, öldürücü SAS timinin Prenses Diana’nın kazadan kurtulmaması için her şeyi yapmış olabileceğine dikkat çekerken, paparazzi kıyafetine bürünmüş motosiklet kasklı SAS tetikçilerinin Diana’nın yaşamaması için olay yerinde oldukları iddiasına yer vermişti.

AT(AÖ/İD)