DÜNYA Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, Kosova'nın başkenti Priştine'de Başbakan Haşim Taçi, Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay ve Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniçi ile görüştü.
Kosova kökenli olan ünlü sanatçı, ilk olarak Başbakan Haşim Taçi tarafından kabul edildi. Görüşmede Kosova'daki engellilerin yararına olacak faaliyetlerin görüşüldüğü belirtildi. Görüşmede karşılıklı hediye takdiminin yapılmasının ardından konuşan Şentürk, anne ve babasının Kosovalı olduğunu hatırlatarak, Türkiye ile Kosova arasında engellilerle ilgili projeler geliştirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Başbakan Haşim Taçi ile görüşmesinde Şentürk'ün, "Dikkat ettim de çok yakışıklısınız, bana da çok benziyorsunuz" esprisi herkesi güldürdü.
Şentürk'ün Türkçe, İngilizce ve Arnavutça konuşması ve esprileri görüşmeye katılanları neşelendirdi.
KOSOVA AYNI ZAMANDA BENİM İKİNCİ YURDUMDUR
Kosova Başbakanı ile engelliler konusunda projeler yapmayı planladıklarını, ayrıca Başbakan Taçi'nin eşinin Türkiye'deki Engelliler Vakfı'nın Onursal Başkanı ilan ettiklerini söyleyen Şentürk, "Ben Kosovalı bir ailenin çocuğuyum. Benin annem ve babam, biri Priştineli biri de Mitroviçalı. Aile efradım hala burada yaşıyor. Burada olma nedenimiz Türkiye ile Kosova arasındaki kardeşlik bağını geliştirmek, engellilerle ilgili çalışmaları yürütmek ve genişletmek. Lumniye hanımın daha önce Türkiye'ye yaptığı ziyarette bunları konuşmuştuk, bir takım sözler vermiştik, buraya geleceğiz ve bu konuları inceleyeceğiz diye. Bugün sayın Başbakanla, Dışişleri Bakanı'yla, Kültür Bakanı ve Kamu Yönetimi Bakanı'yla bu konuları görüşmek için buradayız. İnşallah Kosova'da yaşayan engelli kardeşlerimizin hayat standarlarını düzelteceğiz, daha iyi yaşayabilmeleri için bizler de elimizden geleni yapacağız. Kosova aynı zamanda benim ikinci yurdumdur" dedi.
Görüşmenin ardından konuşan Başbakan Taçi'nin eşi Lumniye Taçi, Kosova'da engelliler dernek ve kuruluşlarının en kısa bir zamanda Uluslararası Engelliler Federasyon ve Vakıfları'na üye olması için uğraş verdiklerini belirtti. Bu amaca ulaşmak için Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ile bu girişimi birlikte başlattıklarını kaydeden Lumniye Taçi, "Engelliler konusunda Kosova'da gerçekleştirilecek bazı projeleri ele aldık. Bu işbirliğin gelecekte de daha yoğun bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz" dedi. İki günlük Kosova ziyaretinin ilk gününde Priştine'de Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay tarafından da kabul edilen ünlü sanatçı Metin Şentürk, daha sonra Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniçi ile görüştü. Görüşmelerde Türkiye ile Kosova arasında kültürel ilişki ve işbirliğin başarıyla geliştiği değerlendirildi. Görüşmelerin ardından çarşıyı gezen Şentürk'e Kosovalılar büyük ilgi gösterdi.