ALMANYA'nın Duisburg kentinde Samsun ve 19 Mayıs Üniversitesi'nin tanıtımı yapılırken kurulması planlanan Samsunlular Platformu için görüş alışverişi yapıldı.
Duisburg'taki Park Restaurant De Luxe'de düzenlenen toplantıya 19 Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokul Sekreteri Rasim Aydın, üniversitedeki Olimpik Yüzme Havuz Sorumlusu İhsan Güler, Güvenlik Müdürü Recep Ağce katıldı. Ayrıca, gazeteci Mehmet Kumcağız, Duisburg'tan Zafer Ünyeli, Orhan Alkan, Cevat Turhan, Mehmet Baş, İslam Din Dersi Öğretmeni Hüseyin Çetin, Sosyal Bilimci Dr. Ahmet Ünalan, Sertaç Özgür ve bazı dernek temsilcileri hazır bulundu.
Toplantıda Samsun'un kültürel zenginlik ve doğa güzelliklerinin yurt dışında yeterince tanıtılmadığına dikkat çeken Gazeteci Mehmet Kumcağız, hazırladığı görüntüler eşliğinde davetlilere Samsun'un turizm zenginliğini anlattı.
AVRUPA'DAN TÜRK ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYORUZ
İhsan Güler ve Recep Ağce ile birlikte 19 Mayıs Üniversitesi'nin eğitim projelerini tanıtmak için Almanya'da bulunan ve toplantıya katılan 19 Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokul Sekreteri Rasim Aydın, Erasmus programı kapsamında öğrenci değişimi yapılabileceğini hatırlattı. Aydın, 19 Mayıs Üniversitesi'nin büyük bölümü Avrupa'daki 64 ayrı ülke ile Erasmus program anlaşması bulunduğunu ifade ederken, "Avrupa'da yaşayan ve Türkiye'de eğitimini devam ettirmek isteyen Türk öğrencilerin de, bundan yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.
SAMSUNLULAR PLATFORMU ADIMI ATILDI
Toplantıda Samsun kentinin ve 19 Mayıs Üniversitesi'nin Almanya'da tanılması ve Samsun'a gönül verenlerin dayanışma içinde olabilmeleri için oluşturulması planlanan Samsunlular Platformu'nun da, istişareleri de yapıldı.Platformun resmi olarakta hayata geçirilebilmesi için önemli aşamalar kaydedilirken, platformun oluşması için öncülük yapan işadamları Zefer Ünyeli ve Orhan Alkan, Avrupa’da yaşayan Samsunlular olarak Samsu için neler yapabileceği ve kenti nasıl daha iyi tanıtabileceklerini göz önüne alarak platform çalışmalarıni başlattıklarını söyledi.
Toplantı sonunda 19 Mayıs Üniversitesi temsilcileri, toplantıya ev sahipliği yapan ve platforma öncülük yapan Zafer Ünyeli'ye çeşitli hediyeler verdi.