Tuapsi Krasnodar kentinde yaşayan Muhasebeci Serkan Kerimoğlu ile birlikte 7Türk vatandaşın pasaportlarına el konuldu. Ardından karakola çağrılan Türklere zorla uyuşturucu kullandıklarına dair kağıt imzalatıldı. Mahkemeye çıkartılacak olan Türklerin akıbetinden aileleri endişe ediyor.

Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus uçağının düşürülmesinin ardından,Rusya'da yaşayan Türklere yönelik devlet tarafından uygulanan baskılar gün geçtikçe artıyor. Yaklaşık 5 yıldır Rusya'da sebze-meyve ihracatı yapan özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Serkan Kerimoğlu, Rus polisinin iftirasına maruz kaldı. Tuapsi Kresnodar'da Kerimoğlu ile aynı bölgede görev yapan toplam 7 Türk'ün hiç bir gerekçe gösterilmeden pasaporta el konulduğu öğrenildi. Ardından karakola çağrılan 7 Türk'e zorla uyuşturucu kullandıklarına dair ifadelerin yer aldığı kağıtların imzalatıldığı belirtildi. Şimdi 7 Türk mahkemeye çıkarılacak.

YAŞANANLARI KARDEŞİ ANLATTI

Rus polisi tarafından karakolda tutulan Serkan Kerimoğlu'nun kardeşi Gülşah Kerimoğlu, abisinin ve arkadaşlarının durumunu Yeni Şafak'a anlattı. Kerimoğlu, “Abim yaklaşık 5 yıldır Rusya'da özel bir şirkette çalışıyor. Uçak krizinden kısa süre sonra hiçbir gerekçe gösterilmeden pasaportuna el konuldu. Daha sonra karakola çağrıldı ve uyuşturucu kullandığına dair zorla kâğıt imzalatıldı. Abimle konuştuğumda, bugün için mahkemeye çıkarılacağını söyledi. Yanında kendisi ile birlikte 6 Türk'ün daha bulunuyor. Onlara da zorla kâğıt imzalatmışlar. Daha sonra kendisinden haber alamadım” diye konuştu.

'DESTEK BEKLİYORLAR'

Gülşah Kerimoğlu yaşanan haksızlık ile ilgili, abisinin ve diğer Türkler'in yardım beklediğini aktardı. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya el atmasını isteyen Kerimoğlu, şu an mahkeme sonucunu beklediklerini söyledi.