RUSYA ve Çin ortak projelerine not vermek için derecelendirme şirketi kurmaya karar verdi. Kurulacak şirket ismini tüm dünyaya duyurduktan sonra ise diğer ülkelere hizmet vermeye başlayacak.
İki ülke arasındaki beşincisi düzenlenen mali toplantı sonrasında açıklamalar yapan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bağımsız derecelendirme ajansının kurulması konusu üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Siluanov, "Birçok ülke derecelendirme şirketlerinin daha objektif olmasından yana. Bu yüzden Çin ile birlikte işbirliğimize devam edeceğiz. Mevcut derecelendirme şirketlerinin diğer ülkelerin ve bölgelerin yatırım projelerini değerlendirirken kullandığı kriterlerin aynısını kullanacak Rus-Çin derecelendirme şirketini kuracağız" dedi.
Bu konunun siyasetten uzak tutularak sadece ekonomiyi kapsaması gerektiğini dile getiren Siluanov, "İlk olarak bu şirket Rus-Çin işbirliğinin ortak yatırım ve projelerini değerlendirecek. İsmini tüm dünyaya duyurduktan sonra diğer ülkelerin de bu hizmetten yararlanabileceği seviyeye çıkacağız" diye konuştu.
 

SK(GE/İD)