RUSYA Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, ülkesine karşı düşmanca adımlar atan ve başta hava sahalarını kapatan her ülkeye Moskova'nın bir cevabı olduğunu bildirdi.
Ukrayna ve Romanya, Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Kültür Bakanı Vladimir Medinsky ve birçok milletvekilinin içerisinde bulunduğu Rus hükümet uçağına kendi hava sahalarını kapattıklarını açıklamışlardı. Ria Novosti'ye açıklamalar yapan Puşkov, "Rusya'ya düşmanca hareketlerle yaklaşan her devlet aynı cevabı almaya hazır olmalıdır. Bana göre, Rusya'nın uçuşlarına engel oluyorlarsa, bunun cevabı verilmeli" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Komite Başkanı NATO uçaklarının Rusya toprakları üzerinde uçuşlarını yasaklamayı ön gören yasa tasarısını onaylamak için henüz bir sebep olmadığını kaydetti. Rusya'nın Ukrayna'yı aldığı kararın sonuçları olacağı yönünde uyarması gerektiğini ifade eden Puşkov, şöyle konuştu:
"Geçerliliğini henüz kanıtlamamış Ukrayna hükümetinin bizim ülkemize karşı bu tür eylemlerde bulunmasına göz yumamayız. Eğer bu durum devam ederse Rusya kendi hava sahasında uçuş yapılmasını yasaklama hakkına sahip olduğunu herkese bildirecektir. Rusya her türlü imkana sahip, bu kadar sabırlı olmak zorunda değiliz. Ukrayna Rusya ile savaş halinde olduğunu düşünüyorsa ve bunu hareketleriyle de kanıtlıyorsa, biz de Ukrayna'nın herşeyi yapma imkanı olmadığını gösterecek şekilde yanıt vermeliyiz."

SK(AÖ/İD)