MISIR Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Mısır'ın askeri iş birliği belgelerinin hazırlanmasını hızlandırma kararı aldıklarını açıkladı.
Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de "2+2" formatında toplantı düzenleyeceğini bildirdi. Lavrov, "Görüşmenin tüm sonuçlarını ortak bildirimde belirttik. Belge en kısa zamanda yayınlanacak" dedi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise yaptığı açıklamada, Rusya ve Mısır'ın iki ülke arasındaki askeri ve askeri-teknik işbirliğinden memnun olduğunu ve bunu devam ettirmek istediğini kaydetti. Şoygu açıklamalarında, şöyle konuştu:
"Bölgenin kilit ülkesi olan Mısır ile ilişkilerimiz bizim için büyük anlam taşıyor. Askeri alanda zengin deneyimlere sahibiz. Mısır ile ortaklığımızdan memnunuz. Bugün düzenlenen toplantıda, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile iki ülkenin askeri bağlarını güçlendirme kararı aldık. Mısır Savunma Bakanı ile aldığımız kararlar, bölge ve dünya güvenliği problemlerine karşı bakış açımızın aynı olduğunu doğruluyor. İşbirliğimizi Kuzey Afrika ve Yakın Doğu'da yaşanan krizlerin önüne geçmek amacıyla geliştirmeye devam edeceğiz."
Bakanlar iki ülkenin ortak çalışmalar düzenlemesi ve Mısırlı askerlerin Rusya'da eğitim görmeleri gibi projeleri de masaya yatırdı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son olarak "Bu projeleri gerçekleştirmek amacıyla, askeri ve askeri-teknik alanlarında işbirliği anlaşmasının hazırlanma olanaklarını görüştük" dedi.
  (AÖ/İD)